Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Αυτά είναι τα πέντε ακριβότερα μενού στον πλανήτη


Τα μενού που ακολουθούν είναι απλησίαστα για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά για να υπάρχουν ακόμη φαίνεται ότι κάποιοι τα «αντέχουν» και τα θέλουν.
Δείτε λοιπόν τα πέντε πιο ακριβά μενού στον πλανήτη:


5. Masa, Nέα Υόρκη - 900 δολάρια για δύο άτομα, με  20-25 πιάτα


Ο Masa Takayama είναι ο διάσημος σεφ σούσι πίσω από το ομώνυμο εστιατόριο της Νέας Υόρκης και οι δημιουργίες του θεωρούνται από τις καλύτερες στις ΗΠΑ.
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν από ριζότο με τρούφα μέχρι «σπέσιαλ» φουά γκρα shabu-shabu.


4. Kitcho Arashiyama Honten, Kιότο, Ιαπωνία - 905 δολάρια για δύο άτομα, 12 πιάτα

Το Kitcho λειτουργεί υπό τον σεφ Kunio Tokuaka, ο οποίος σερβίρει κάθε πιάτο ως έργο τέχνης. Πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπήρουνα είναι αντίκες ανυπολόγιστης αξίας, το μενού φτιάχνεται από τοπικά και παραδοσιακά συστατικά και το εστιατόριο έχει υπέροχη θέα στους γύρω λόφους και το ποτάμι.

Το εσωτερικό διαθέτει πριβέ χώρους με ξεχωριστούς κήπους για μια πιο ιδιωτική εμπειρία.
3. Guy Savoy, Παρίσι, Γαλλία - 1.104 δολάρια για δύο άτομα, 18 πιάτα


Ο Guy Savoy διοικεί το ομώνυμο εστιατόριο με την ακρίβεια, το σέρβις και τη φινέτσα που είναι αντάξια ενός από τα ακριβότερα μενού του κόσμου.
Το 18 πιάτων μενού που ονομάζεται «Καινοτομίες, Εμπνεύσεις» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σούπα με αγκινάρα και μαύρη τρούφα και αστακό σερβιρισμένο με το κέλυφος σε φύλο φοίνικα.


2. Ultraviolet, Shanghai, China - Η τιμή αρχίζει από τα 1.254 δολάρια για δύο άτομα και περιλαμβάνει 20 πιάτα

Το Ultraviolet είναι ένα «πειραματικό» εστιατόριο που διευθύνει ο σεφ Paul Pairet, όπου το διαρκείας τεσσάρων ωρών γεύμα σερβίρεται με τη συνοδεία ήχων και οπτικών εφέ.
Το πιάτο του Pairet με ψάρι και πατάτες (fish and chips) εμφανίζεται καθώς σταγόνες βροχής κυλάνε στους τοίχους και ακούγεται μουσική των Beatles.


1. Sublimotion, Ίμπιζα, Ισπανία - 377 για δύο άτομα,  20 πιάτα
Το Sublimotion βρίσκεται στο Hard Rock Hotel στην Ίμπιζα, διευθύνεται από τον σεφ Paco Roncero και διαθέτει ένα διαρκείας τριών ωρών μενού.
Περίπου 25 άτομα σερβίρουν τους πελάτες με πιάτα που περιλαμβάνουν από «κάντο μόνος σου» κοκτέιλ, μέχρι πειραματικές τεχνικές, τραπέζια από νέον και προβολές 360 μοιρών.


Πηγή: www.gazzetta.gr 
 http://www.sigmalive.com/news/perierga/271828/ta-pente-akrivotera-menou-ston-planiti#sthash.tJINIz5y.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: