Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Μακελειό στην Άγκυρα με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Δείτε φώτο και βόντεο

Τριάντα είναι ο αριθμός των νεκρών και 126 ο αριθμός των τραυματιών από την έκρηξη στην Άγκυρα σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται ότι πρόκειται για δύο εκρήξεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 10.04 και είναι ακόμη άγνωστα τα αίτια.
Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν με χρονική διαφορά 10-20 δευτερολέπτων.
Οι συγκεντρωμένοι μπροστά από το σταθμό θα έπαιρναν μέρος στη διαδήλωση που είχαν οργανώσει από κοινού η συνομοσπονδία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ΚΕΣΚ, η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων ΝΤΙΣΚ, η Ενωση Ιατρών Τουρκίας (ΤΤΒ) και η Ενωση Επιμελητηρίων Μηχανικών (ΤΜΜΟΒ) με τίτλο “Σε πείσμα του πολέμου, ειρήνη εδώ και τώρα -Ειρήνη-Ψωμί-Δημοκρατία.

Προηγούμενη ανάρτηση
Τουλάχιστον 20 νεκροί και πάνω από 100 οι τραυματίες σε δύο ξεχωριστές εκρήξεις που προκλήθηκαν στο σταθμό τρένου της Άγκυρας, όπου μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP και συνδικαλιστικών οργανώσεων ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν πορεία ειρήνης. Πιστεύεται ότι την έκρηξη προκάλεσε καμικάζι.

ankara_10.10_1
Στο χώρο της έκρηξης έφτασαν δεκάδες ασθενοφόρα μεταφέροντας τους τραυματίες στο νοσοκομείο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των τραυματιών θα αυξηθεί.

Οι δύο εκρήξεις έγιναν με διαφορά 10-20 δευτερολέπτων στις 10.00 το πρωί ενώ ετοιμαζόταν η συγκέντρωση με τίτλο “Σε πείσμα του πολέμου, ειρήνη τώρα. Ψωμί, ειρήνη, δημοκρατία” προκαλώντας μεγάλο πανικό. Την ώρα της έκρηξης στο χώρο ήταν συγκεντρωμένοι χιλιάδες άνθρωποι. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σταθμό του τρένου προκλήθηκε μεγάλη ζημιά.

dorsey_5.10_4_0
Υπενθυμίζεται ότι 24ωρα πριν τις εκλογές της 7ης Ιουνίου είχε επίσης προκληθεί αιματηρή έκρηξη σε προεκλογική συγκέντρωση του HDP.


Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Νταβούτογλου
Έκτακτο συμβούλιο συγκάλεσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου έπειτα από την πολύνεκρη έκρηξη στην Άγκυρα.
Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογάν, στελέχη των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας, ο αρχηγός της ΜΙΤ, ο Αρχηγός της Αστυνομικής Ασφάλειας και ο νομάρχης Άγκυρας.
Στο μεταξύ, έπειτα από την έκρηξη στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη ήχησε συναγερμός.
Τα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στη συνοικία Ταρλάμπασι της Κωνσταντινούπολης εκκενώθηκαν και έγινε έρευνα πριν ο ηγέτης του κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς εισέλθει για να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου.
Στις πρώτες του δηλώσεις ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς δήλωσε ότι η εικόνα είναι πολύ σκληρή, προσθέτοντας ότι εξερράγη μια ισχυρή βόμβα για να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.
Ο αρχηγός του HDP κατήγγειλε ότι μετά την έκρηξη αντί να φτάσουν πρώτα ασθενοφόρα έφτασαν δυνάμεις της Άμεσης Δράσης και ρίχνουν δακρυγόνα στους αστυνομικούς και αυτούς που μεταφέρουν τα πτώματα. “Είναι δυνατόν σε ένα κράτος που έχει τόσο δυνατές μυστικές υπηρεσίες να μην το γνώριζε αυτό;”, διερωτήθηκε ο κ. Ντεμιρτάς.

κυπε
capitalnews247.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: