Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Διεθνής Ημέρα Αρχιτεκτονικής



Η πρώτη ημέρα του Οκτώβρη έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Αρχιτεκτονικής από την Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων ως ανταπόκριση στο αίτημα για περαιτέρω διαφώτιση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τον κοινωνικό και πολιτιστικό ρόλο της αρχιτεκτονικής. 

Με την ευκαιρία της ημέρας αυτής και στο πλαίσιο  των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου για ανάδειξη και προβολή της Αρχιτεκτονικής ως έκφραση πολιτισμού διοργανώνονται “ημέρες αρχιτεκτονικής” από σήμερα έως τις 12 Οκτωβρίου με διάφορες εκδηλώσεις στην Πάφο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.  


Σήμερα Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 19:30 το βράδυ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου θα γίνει διάλεξη με θέμα: «Σκέψεις για την Πράσινη Ανάπτυξη». Εισηγητής θα είναι ο ∆ηµήτριος Αντωνίου, Επ. Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Πανεπιστηµίου Νεάπολις Πάφου.
 
Αύριο Τρίτη στην Τεχνική Σχολή Πάφου στις 12 :00 το μεσημέρι θα δοθεί διάλεξη Αρχιτεκτονικής σε µαθητές της Τεχνικής Σχολής Πάφου
 
Οι εκδηλώσεις –διαλέξεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη στις 10:00  σε μαθητές του Λυκείου και της Τεχνικής Σχολής Πόλης Χρυσοχούς , ενώ τέλος την Πέμπτη 8 του μηνός θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στο Πανεπιστήµιο Νεάπολις Πάφου, με θέμα :  «Από τον Πικιώνη στον Κωνσταντινίδη» και εισηγητή τον Λευτέρη Βοµβολάκη, Τελειόφοιτο Αρχιτεκτονικής.

(ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: