Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Αυτός ο Κινέζος μεγιστάνας χρέωσε με 170 εκατ. δολάρια την πιστωτική του. Δείτε τι έγινε στην συνέχεια


Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Λιου Γικιάν δεν έγινε τυχαία βαθύπλουτος. Ξέρει καλά πώς να εκμεταλλεύεται κάθε συναλλαγή του, έτσι ώστε να αποκομίζει από αυτή το μεγαλύτερο δυνατό όφελος. 

Αυτό έγινε ιδιαίτερα ξεκάθαρο με την τελευταία του αγορά, ενός πανάκριβου πίνακα του Αμεντέο Μοντιλιάνι με τίτλο «Ξαπλωμένο Γυμνό», σε δημοπρασία του οίκου Κρίστις πριν από δύο περίπου εβδομάδες.

Ο Λιου, ο οποίος «μονομάχησε» με άλλους έξι για τον πίνακα που χρονολογείται από το 1917-1918, αγόρασε το έργο τέχνης με σκοπό να το εκθέσει στο ένα από τα δύο ιδιωτικά μουσεία που έχει με τη σύζυγό του στη Σαγκάη.

«Το μουσείο μας είναι μόνο δύο ετών και κυρίως περιλαμβάνει έργα της παραδοσιακής κινεζικής κουλτούρας. Αυτή ήταν μια μοναδική ευκαιρία για εμάς να αποκτήσουμε ένα παγκόσμιο έργο τέχνη και να δώσουμε μια νέα πνοή στο μουσείο» δήλωσε στη Wall Street Journal.

Αν και η συγκεκριμένη αγορά είχε συζητηθεί αρκετά λόγω του τεράστιου ποσού που διέθεσε για τον πίνακα ο Λιου, λίγοι γνωρίζουν τον πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο επέλεξε ο Κινέζος μεγιστάνας να πραγματοποιήσει τη συναλλαγή. 

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα η σύζυγός του, ο Γικιάν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την κάρτα Centurion της American Express που έχει στην κατοχή του για να πληρώσει τον οίκο δημοπρασιών. Ο λόγος; Θέλει αυτός και η οικογένειά του να πετούν για πάντα δωρεάν, μέσω των δωρεάν μιλίων που θα του εξασφαλίσει η αστρονομική αγορά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λιου χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα για να πραγματοποιήσει αγορές έργων τέχνης σε δημοπρασίες. Μόλις πέρυσι, ο Κινέζος συλλέκτης πλήρωσε με την AmEx ένα ποτήρι τσαγιού της Δυναστείας των Μινγκ, αξίας 36 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αν και η American Express δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα την αγορά, ούτε έχει απαντήσει εάν - εφόσον γίνει η συναλλαγή - θα πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που έχει χρεωθεί ποτέ σε κάρτα της, η εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι είναι κάτι απόλυτα εφικτό.

«Θεωρητικά, είναι πιθανό να χρεώσει κανείς ένα τόσο μεγάλο ποσό στην AmEx», τόνισε η Ελίζαμπεθ Κρόστα, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι αυτές οι περιπτώσεις εξετάζονται κατά περίπτωση και εξαρτώνται από τη σχέση εμπιστοσύνης που υπάρχει ανάμεσα στον κάτοχο της κάρτας και την εταιρεία.


το πρώτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: