Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Διπλό δώρο ζωής σε 25χρονη έγκυο με βαλβιδική ανεπάρκεια από την ομάδα καρδιοχειρουργών του American Medical Center/American Heart Institute



Διπλό δώρο ζωής χάρισε σε μια 25χρονη έγκυο με σοβαρή ανεπάρκεια βαλβίδας, η Καρδιοχειρουργική Μονάδα του American Medical Center, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το υψηλό επιστημονικό υπόβαθρό της στη διενέργεια εξειδικευμένων επεμβάσεων.

Μετά τη δύσκολη επέμβαση, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την  Καρδιοχειρουργική ομάδα του AMC/ΑΗΙ με επικεφαλής τον Δρα Μαρίνο Σωτηρίου, η 25χρονη Χριστιάνα Κυριακίδου που διανύει τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της, μπορεί πλέον να σχεδιάζει το μέλλον για αυτή και το παιδί της.

Πριν από την επέμβαση ωστόσο, η 25χρονη Χριστιάνα έζησε μια απίστευτη εμπειρία η οποία παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή, καθώς για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο γιατρός άλλου νοσηλευτηρίου ο οποίος την παρακολουθούσε, τη διαβεβαίωνε ότι ξεπέρασε τον κίνδυνο και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στη βαλβίδα της καρδιάς, για το οποίο χειρουργήθηκε στο Λονδίνο 4 χρόνια νωρίτερα.

Μετά από τις συνεχείς θετικές διαβεβαιώσεις του γιατρού, η Χριστιάνα Κυριακίδου πήρε την πιο σημαντική απόφαση για τη ζωή κάθε γυναίκας… να αποκτήσει ένα μωρό. Δυστυχώς όμως, η λανθασμένη ιατρική διάγνωση, της επεφύλασσε μια μεγάλη ανατροπή. Ενώ ήταν ήδη έγκυος, επισκέφθηκε ξανά το νοσηλευτήριο που παρακολουθείτο, όπου εξετάστηκε από άλλο καρδιολόγο, αφού ο μέχρι πρότινος θεράπων ιατρός της είχε αφυπηρετήσει. Μελετώντας το ιστορικό της ο εν λόγω καρδιολόγος, της ανακοίνωσε ότι οι εξετάσεις της καταδεικνύουν σοβαρή ανεπάρκεια τριγλώχινας βαλβίδας. Μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, η Χριστιάνα έσπευσε στο American Medical Center για μια δεύτερη γνώμη.

Οι καρδιολόγοι του AMC/ΑΗΙ επιβεβαίωσαν στην 25χρονη, ότι όντως πάσχει από σοβαρή ανεπάρκεια της τριγλώχινας βαλβίδας, επισημαίνοντας ότι επιβάλλεται να χειρουργηθεί. Αφού ενημερώθηκε για τους κινδύνους και το ρίσκο της δύσκολης αυτής επέμβασης, η Χριστιάνα αποφάσισε να χειρουργηθεί άμεσα από την έμπειρη καρδιοχειρουργική ομάδα του American Medical Center, οι οποίοι διενήργησαν με επιτυχία την επέμβαση, σώζοντας τη ζωή της ίδιας και του παιδιού της, με τη στήριξη μιας μεγάλης ομάδας γιατρών καρδιολόγων, αναισθησιολόγων, ακτινολόγων, εντατικολόγων και πάντα υπό την συνεχή επίβλεψη του γυναικολόγου της ασθενούς Δρος Ανδρέα Σταυρούλη, ο οποίος επέβλεπε συνεχώς την κατάσταση του εμβρύου κατά την διάρκεια της εγχείρησης και μεταγενέστερα.


Η συγκεκριμένη επέμβαση στην 25χρονη έγκυο που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, θεωρείται ως σημαντικό ιατρικό επίτευγμα, καθώς μια τέτοια επέμβαση, βάση διεθνών στατιστικών στοιχείων, είναι συνδεδεμένη με πολύ ψηλά ποσοστά ρίσκου για τη μητέρα και περισσότερο για το παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: