Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

300 Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες στην Κρήτη για την προώθηση του τουρισμού


Σε μια ιδιαίτερα σημαντική χρονική συγκυρία, με αφορμή και τις εξελίξεις που δρομολόγησε στις ρωσοτουρκικές σχέσεις η κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, περισσότεροι από 300  Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες επισκέπτονται την Κρήτη, προσκεκλημένοι του Τουριστικού Οργανισμού ΤΕΖ TOUR Ελλάδος. 


Η υποδοχή τους στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" από τους εκπροσώπους του Οργανισμού αλλά και τον αερολιμενάρχη Γ.Πλιάκα συνοδεύτηκε από μουσική, χορό και παραδοσιακά κεράσματα. Κατά την παραμονή τους στο νησί μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου αναμένεται να έχουν συναντήσεις και με τοπικούς φορείς.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει σκοπό να προωθήσει την χώρα μας και ιδιαίτερα την Κρήτη και παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα η Κρήτη να δείξει ότι «ο επισκέπτης μπορεί να δει, νοιώσει, βιώσει πολλά άλλα πράγματα εκτός από το τετριμμένο «ήλιος και θάλασσα» αναδεικνύοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την δυνατότητα επέκτασης της τουριστικής περιόδου».

Εξάλλου στον προγραμματισμό της πενθήμερης επίσκεψης, οι περισσότερες δραστηριότητες είναι εκτός ξενοδοχείου σε μέρη του νησιού οπού οι επισκέπτες μπορούν να δουν τη γνήσια Κρητική φιλοξενία.

Με παραδοσιακούς χορούς υποδέχθηκαν οι Κρητικοί τους ρώσους πράκτορες
Σημειώνεται ότι τέτοιο οργανωμένο ταξίδι εκπροσώπων των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων από την Ρωσία είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται στην Κρήτη

Το ταξίδι είχε οργανωθεί πριν από τα γεγονότα που έφεραν λίγο πριν τον πολεμική σύραξη Ρωσία και Τουρκία, ωστόσο πλέον αποκτά μεγαλύτερη σημασία, με δεδομένο το "εμπάργκο" που ανακοίνωσε η Ρωσική κυβέρνηση στο τουριστικό ρεύμα προς Τουρκία, την οποία κάθε χρόνο επισκέπτονταν εκατομμύρια Ρώσοι.

Μένει πλέον στους εκπροσώπους του τουρισμού στην Ελλάδα να "εκμεταλλευτούν" προς όφελος της χώρας μας το ρεύμα αυτό.

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: