Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Αλικαρνασό. Πτώμα τετράχρονου κοριτσιού ξέβρασε η θάλασσα



Το πτώμα ενός τετράχρονου κοριτσιού βρήκαν σήμερα στις ακτές του Μπόντρουμ (Αλικαρνασός) ανάμεσα στα βράχια Τούρκοι ψαράδες πέντε μέρες έπειτα από το νέο ναυάγιο προσφύγων στη θάλασσα κατά το οποίο υπήρχαν και αγνοούμενοι. 


Οι ψαράδες κάλεσαν την ακτοφυλακή η οποία μετέφερε το άψυχο σώμα του κοριτσιού στο νοσοκομείο. Εκεί ένας από τους διασωθέντες αναγνώρισε το κοριτσάκι και είπε ότι ενώ έμπαιναν στην βάρκα η μητέρα του του φώναζε συνέχεια "Σενά", γι αυτό και γνωρίζει το όνομά του.

Το κοριτσάκι φορούσε ένα κόκκινο μπλουζάκι και μπλου τζιν παντελόνι, ακριβώς όπως ο μικρός Αϊλάν όταν τον ξέβρασαν τα κύματα της θάλασσας στο Μπόντρουμ. Οι έρευνες για τους άλλους έξι αγνοούμενους που βρίσκονταν στην ίδια βάρκα συνεχίζονται. 

Το φουσκωτό είχε αναποδογυριστεί στις 18 Νοεμβρίου στη θάλασσα του Μπόντρουμ με 20 μετανάστες από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν πρόσφυγες. Οι πέντε διασώθηκαν από την ακτοφυλακή της Τουρκίας και οι άλλοι 15 χάθηκαν. Στη συνέχεια κατά τις έρευνες διάσωσης βρέθηκαν τα πτώματα των οχτώ προσφύγων

(ΚΥΠΕ/

Δεν υπάρχουν σχόλια: