Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Πράματα και θάματα ακούστηκαν στο δικαστήριο για το τριπλό φονικό της Λεμεσού



Πλήρη μεταμέλεια για την πράξη του εξέφρασε ο 31χρονος ύποπτος για το τριπλό φονικό που διαπράχθηκε στη Λεμεσό το βράδυ της Τρίτης, ισχυριζόμενος ότι "θόλωσε" το μυαλό του και δεν αντιλήφθηκε τι έκανε.


Αυτό ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, όπου ο 31χρονος οδηγήθηκε το πρωί και τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση, ενώ υπό 6ήμερη κράτηση τέθηκαν δυο φιλικά του πρόσωπα, 39 και 41 ετών, που φέρεται να του παρείχαν βοήθεια τις μέρες που καταζητείτο.

Φρουρούμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ο 31χρονος που αντιμετωπίζει τα αδικήματα φόνου εκ προμελέτης, συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου και μαχαιροφορίας, μεταφέρθηκε το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, με τον δικηγόρο του να μην φέρνει οποιανδήποτε ένσταση στην κράτησή του.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, τα τρία θύματα, οι αδελφοί Παράσχος και Κωνσταντίνος Ντορζής, 19 και 21 ετών, καθώς και ο 24χρονος Αιμίλιος Μιλτιάδους, μετέβηκαν το βράδυ της Τρίτης στην Πλατεία Ηρώων, στο εστιατόριο του πατέρα του 31χρονου, όπου ο ίδιος εργάζεται, λόγω φιλονικίας που είχαν, σε σχέση με τη γυναίκα που ο ύποπτος διατηρούσε δεσμό.

Σε κάποια στιγμή ο 31χρονος άρπαξε ένα μαχαίρι από το εστιατόριο και κατευθύνθηκε απειλητικά προς το μέρος τους, ενώ ο πατέρας του κάλεσε τους νεαρούς να αποχωρήσουν γιατί προκαλούν ζημιά στην επιχείρηση του.

Τα θύματα άρπαξαν μικρές μεταλλικές καρέκλες από παρακείμενο εστιατόριο σε μια προσπάθεια να προστατευθούν και άρχισαν να απομακρύνονται από την περιοχή, με τον ύποπτο να συνεχίζει να τους ακολουθεί, όταν σε κάποια στιγμή "εξεμάνη" και άρχισε να τρέχει με απειλητικές διαθέσεις προς το μέρος τους.

Ακολούθησε καταδίωξη των θυμάτων στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Ηρώων, με δυτική κατεύθυνση προς την πολυσύχναστη οδό Ανεξαρτησίας και σύμφωνα με μαρτυρία, πρόσωπα που ακολουθούσαν τον 31χρονο του ζήτησαν να αφήσει το μαχαίρι και ο ίδιος αφού το έβαλε στη μέση του, τους ανέφερε ότι δεν κρατούσε τίποτα.

Στην οδό Αριστοτέλους, που βρίσκεται βόρεια της Επαρχιακής Διοίκησης, ο ύποπτος κατάφερε να πλησιάσει ένα από τα θύματα, το οποίο σε μια απέλπιδα προσπάθεια του έριξε τη μεταλλική καρέκλα που κρατούσε, ενώ ακολούθησε συμπλοκή τους και ο θανάσιμος τραυματισμός του νεαρού με δυο μαχαιριές.

Το δεύτερο θύμα, ενώ βρισκόταν στην οδό Ανδρέα Βλάμη, και απομακρυνόταν, έχοντας στραμμένο το πρόσωπο του προς τον 31χρονο, έχασε την ισορροπία του κι έπεσε στο οδόστρωμα. Τότε ο ύποπτος φέρεται, σύμφωνα με μαρτυρία, να γονάτισε από πάνω του και τον μαχαίρωσε στο πρόσωπο, ενώ ακολούθως τον πάτησε πάνω στο κεφάλι, πριν αρχίσει να καταδιώκει τον τρίτο νεαρό.

Στην προσπάθεια του να διαφύγει, το τρίτο θύμα κτύπησε πάνω σε ανθώνες κι έπεσε στο πεζοδρόμιο της οδού Βραγαδίνου, με αποτέλεσμα ο 31χρονος να τον μαχαιρώσει, ενώ σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία, τη δεδομένη ώρα βρισκόταν δίπλα του και ο 62χρονος πατέρας του, ο οποίος τελεί ήδη υπό 8ήμερη κράτηση.

Πατέρας και γιος θεάθηκαν στη συνέχεια να επιστρέφουν στο εστιατόριο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο 31χρονος αναχώρησε με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό και σύλληψη του φερόμενου δράστη στέφθηκαν με επιτυχία χθες βράδυ, όταν εντοπίστηκε να κινείται πεζός στον κύριο δρόμο Λεμεσού - Πλατρών, παρά την Άλασσα, με κατεύθυνση προς τη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, ο 31χρονος τους είπε "Δεν ήθελα να τους σκοτώσω", ενώ ανακρινόμενος εξέφρασε πλήρη μεταμέλεια για την πράξη του και ισχυρίστηκε ότι το ότι έκανε έγινε μετά από έντονες προκλήσεις, απειλές και εξυβρίσεις που δεχόταν από τα θύματα, με αποτέλεσμα να "θολώσει", όπως είπε, το μυαλό του και να τους επιτεθεί χωρίς να αντιλαμβάνεται τι έκανε.

Στο δικαστήριο μεταφέρθηκαν και τα δυο πρόσωπα, ηλικίας 39 και 41 ετών, που φέρεται να βοήθησαν τον ύποπτο τις μέρες που η Αστυνομία τον καταζητούσε. Οι δυο, που αντιμετωπίζουν το αδίκημα της συνέργειας μετά τη διάπραξη φόνου, τέθηκαν υπό 6 ήμερη κράτηση.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν χθες για εντοπισμό του 31χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 65 γραμμάρια κάνναβης, 14 γραμμάρια κοκαΐνης, 12 χάπια τύπου ecstasy, μία ζυγαριά ακριβείας και ένα μισοκαπνισμένο χειροποίητο τσιγάρο, το οποίο περιείχε κάνναβη με βιομηχανοποιημένο καπνό. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση δύο πρόσωπα ηλικίας 44 και 30 ετών.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: