Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Υπό περιορισμό τα έξι πρόσωπα στο αεροδρόμιο Λάρνακας



Υπό περιορισμό στο αεροδρόμιο Λάρνακας συνεχίζουν να βρίσκονται από προχθές βράδυ οι έξι ξένοι υπήκοοι, που έφτασαν με πτήση χαμηλού κόστους από την Βασιλεία της Ελβετίας και σύμφωνα με την Interpol τρία από αυτά τα άτομα φαίνεται να βρίσκονται κοντά σε ισλαμικά κινήματα.


Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης, είπε πως οι έρευνες βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες, έτσι ώστε οι έξι υπήκοοι να επιτρέψουν στη χώρα τους.

Όπως σημείωσε ο κ. Αγγελίδης “ο συγκεκριμένος έλεγχος έγινε στα πλαίσια της ετοιμότητας και της εγρήγορσης της αστυνομίας, έχοντας υπόψη τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, που λαμβάνονται καθώς επίσης και της εκπαίδευσης των μελών μας, που εργάζονται στα συγκεκριμένα τμήματα όσον αφορά τους ελέγχους που διενεργούνται”.

“Θα πρέπει, επίσης, να τονιστεί γενικότερα ότι η όλη κατάσταση παρακολουθείται και ένας σημαντικός τομέας πέραν των αυξημένων μέτρων που λαμβάνονται είναι ο τομέας των πληροφοριών, η αξιολόγηση των οποιωνδήποτε πληροφοριών, γι` αυτό υπάρχει και συνεργασία με υπηρεσίες άλλων χωρών, καθώς επίσης με την Europol και Interpol”, είπε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι χθες η Αστυνομία μιλούσε για άτομα που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ σήμερα οι έρευνες δείχνουν ότι τελικά είναι οι συγγενείς τους που εμπλέκονται με το ΙΚ, ο κ. Αγγελίδης είπε: “Οι πληροφορίες που είχαμε πάρει ήταν από την Interpol. Αντιλαμβάνεστε είναι τέτοιο το θέμα, που δεν θα υπεισέλθουμε στις λεπτομέρειες αυτών των πληροφοριών και εκείνο το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι δεν είναι θέμα ανησυχίας, αντιθέτως είναι ένα θέμα για το οποίο έπρεπε να γίνουν αυτοί οι έλεγχοι μέσα στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου και της ετοιμότητας της αστυνομίας”.

Σε ερώτηση εάν θα φύγουν ασυνόδευτοι οι έξι υπήκοοι, ο κ. Αγγελίδης είπε πως “αυτά είναι διαδικαστικά θέματα, για τα οποία δεν νομίζω να χρειάζεται να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες”, σημειώνοντας ότι “αυτές είναι οι εξελίξεις μέχρις στιγμής και βεβαίως το θέμα παρακολουθείται”.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο το βράδυ έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας έξι γαλλόφωνα άτομα, πέντε τουρκικής και ένα αλγερινής καταγωγής, ηλικίας από 25 μέχρι 32 χρόνων.

Κατά τον έλεγχο διαβατηρίων ηγέρθηκαν υποψίες στους επί καθήκοντι αστυνομικούς, αναφορικά με τον πραγματικό σκοπό της επίσκεψης τους, αφού είχαν δηλώσει ότι ήρθαν στην Κύπρο, για τουρισμό.

Λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που υπάρχουν στο αεροδρόμιο, η Αστυνομία προχώρησε σε ανάκριση των έξι ατόμων και ενημερώθηκαν για την άφιξη τους στη Κύπρο, τόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας όσο και οι Europol και Interpol.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: