Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

39χρονη στην Λάρνακα κατέληξε ένα χρόνο πίσω από τα σίδερα. Δείτε γιατί



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 12 μηνών στην Elkebbe Ismet 39 ετών από το Λίβανο, η οποία κρίθηκε ένοχη ύστερα από ακροαματική διαδικασία, στις κατηγορίες της παροχής βοήθειας σε πρόσωπα για διάπραξη πλαστοπροσωπίας και υποβοήθηση διέλευσης προσώπων υπηκόων τρίτης χώρας στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 10/04/2015 – 02/01/2016 στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης η 39χρονη συνελήφθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2016, όταν έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Βαρσοβία όπου μετέβη στις 2 του μήνα μαζί με την ανήλικη κόρη της και έναν άνδρα από την Παλαιστίνη.
 
Η γυναίκα είχε προμηθεύσει τον 39χρονο άνδρα με την ταυτότητα του συζύγου της προκειμένου να ταξιδέψει για το Μόναχο μέσω Βαρσοβίας με στόχο να συναντήσει την οικογένεια του.
 
Συγκεκριμένα κατά την αναχώρηση τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας η γυναίκα και η κόρη της παρουσίασαν στον διαβατηριακό έλεγχο τα πραγματικά τους κυπριακά έγγραφα, ενώ ο 39χρονος  παρουσίασε ταυτότητα, η οποία ήγειρε υποψίες στους επί καθήκοντι αστυνομικούς αφού η φωτογραφία είχε διαφορές με το πρόσωπο του.
 
Από εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε εκ πρώτης όψεως ότι η ταυτότητα του 39χρονου ήταν γνήσια ενώ η γυναίκα είχε αναφέρει ότι επρόκειτο για το σύζυγο της και ότι η κόρη της ήταν δικό του παιδί.
 
Ωστόσο λίγο μετά την αναχώρηση του αεροσκάφους υπάλληλος εταιρείας του αεροδρομίου ανέφερε στην Αστυνομία ότι μετά από έλεγχο που διενήργησε, διαπίστωσε ότι για την αναχώρηση των τριών ατόμων έγιναν δύο διαφορετικές κρατήσεις, κάτι που θεωρήθηκε ύποπτο.
 
Περαιτέρω έρευνες της Αστυνομίας έδειξαν ότι η ταυτότητα που παρουσίασε ο 39χρονος ανήκε στο σύζυγο της ύποπτης, ωστόσο αυτός την ώρα της πτήσης βρισκόταν στην Κύπρο και ανακρινόμενος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Η Αστυνομία ενημέρωσε τις αρχές της Πολωνίας, τα τρία άτομα ανακόπηκαν στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας και ανακρινόμενος ο 39χρονος παραδέχθηκε τα πραγματικά του στοιχεία.

Το ΤΑΕ Λάρνακας στις έρευνες του για εξιχνίαση της υπόθεσης έλαβε μεταξύ άλλων καταθέσεις και από υπάλληλο ταξιδιωτικού γραφείου στη Λευκωσία, από το οποίο η 39χρονη αγόραζε εισιτήρια για την ίδια και τα ανήλικα παιδιά της με προορισμό διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπου διέμενε για 2 – 3 μέρες.  

Η 39χρονη παραδέχθηκε γραπτώς ότι μεταξύ των ημερομηνιών 10/04/2015 – 02/01/2016 βοήθησε συνολικά πέντε ανήλικα άτομα να ταξιδέψουν σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, εφοδιάζοντας τους τα ταξιδιωτικά έγγραφα των έξι ανήλικων παιδιών της, λαμβάνοντας σε κάθε περίπτωση διάφορα χρηματικά ποσά.

Η Ismet καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκισης για την κατηγορία της παροχής βοήθειας σε πρόσωπα για πλαστοπροσωπία και 10 μήνες στην κατηγορία της υποβοήθηση διέλευσης προσώπων υπηκόων τρίτης χώρας, στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι ποινές συντρέχουν.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: