Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η πρόεδρος της ιταλικής βουλής θα επισκεφθεί Αθήνα, Λέσβο και Κύπρο

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο και στην Ελλάδα, θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολντρίνι. Η κυρία Μπολντρίνι, την Πέμπτη πρόκειται να έχει συνάντηση, στην Λευκωσία, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τον πρόεδρο της βουλής των αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου και με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο τον Β΄.

Την ερχόμενη Παρασκευή, στην Αθήνα, η κυρία Μπολντρίνι πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον πρόεδρο της βουλής, Νίκο Βούτση, ενώ το Σάββατο θα μεταβεί στην Λέσβο.
Στο νησί αυτό στο οποίο έχουν αφιχθεί, τους τελευταίους μήνες, περισσότεροι πρόσφυγες από κάθε άλλο σημείο της Μεσογείου, η επικεφαλής της ιταλικής βουλής θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο, Σπύρο Γαληνό, με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του μη κυβερνητικού Οργανισμού «Αγκαλιά», ενώ έχει προγραμματισθεί και κοινή συνέντευξη τύπου με τον αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Η Λάουρα Μπολντρίνι, δημοσιογράφος, από το 1998 μέχρι το 2012 ήταν εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες , στην Νότια Ευρώπη. Εξελέγη βουλευτίνα το 2013, με το κόμμα «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία».
«Οι μάζες μεταναστών, η ανεργία και η φτώχεια, οι αυξανόμενες ανισότητες, καθιστούν όλο και πιο αναγκαία την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αλλά είναι λίγα τα βήματα που έχουν γίνει, έως τώρα, προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε η Μπολντρίνι, σε πρόσφατη συνέντευξή που παραχώρησε στον ιδρυτή της εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα», Εουτζένιο Σκάλφαρι.
Η πρόεδρος της Ιταλικής βουλής θέλησε να οργανώσει, επίσης, μια «δημόσια διαβούλευση», η οποία θα επιτρέψει στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με τις ελλείψεις, τους στόχους και τα αποτελέσματα που πέτυχε, έως τώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι λεπτομέρειες της όλης πρωτοβουλίας θα παρουσιασθούν αύριο, από την ίδια την Λάουρα Μπολντρίνι, σε συνέντευξη τύπου της στην ιταλική πρωτεύουσα.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr
http://ikypros.com/?p=152123#sthash.nZAfslKv.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: