Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Χιονίζει στα ορεινά της Κύπρου. Καταγράφονται βροχές και καταιγίδες



Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, νοτιοδυτικά και ορεινά, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ενώ από το μεσημέρι και μετά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ στο εσωτερικό, και ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ στα παράλια. Η θάλασσα θα είναι γενικά κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά θα σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά τοπικά στα προσήνεμα ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη και στα δυτικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στον μείον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με συννεφιά, η οποία μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσει μεμονωμένη βροχή.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά μετά το μεσημέρι θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Την Τρίτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν τοπικά βροχές ή ακόμα και μεμονωμένη καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Κυριακή και τη Δευτέρα και μη αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: