Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Βροχερός ο καιρός στην Κύπρο σήμερα



Ασθενής, σχετικά ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να πέσουν μεμονωμένες, κυρίως ελαφρές βροχές. Στα ψηλότερα ορεινά δυνατό να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ και το απόγευμα στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί το απόγευμα στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κυρίως στα παράλια, δυνατό να δώσουν τοπικά, ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά σε υπήνεμες περιοχές δυνατό να σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν, κυρίως στα ορεινά, ελαφρές βροχές.

Το Σαββατοκύριακο θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: