Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Δεξίωση γνωριμίας του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου με τα ΜΜΕ



Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου πραγματοποίησαν δεξίωση γνωριμίας με τους λειτουργούς των ΜΜΕ, όπου έλαβε χώρα στο εστιατόριο "Παλιά Ηλεκτρική" στις 10 Φεβρουαρίου. Σκοπός της συνάντησης ήταν μια καλύτερη γνωριμία μεταξύ των μελών του ΟΝΕΚ και του ΣυΝΚ με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για διάφορα θέματα που αφορούν την νεολαία και συμφώνησαν από κοινού τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει η συνεχής συνεργασία και υποστήριξη αμφοτέρων.
Η Αναπληρώτρια Εκτελεστική Γραμματέας του ΟΝΕΚ, Μαρία Μιλτιάδους, αναφέρθηκε στην ανάγκη αναμετάδοσης των μηνυμάτων που αφορούν τη νεολαία και στη συνεργασία που απαιτείται με τους λειτουργούς των ΜΜΕ. Αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες που γίνονται για εκσυγχρονισμό του ΟΝΕΚ με σκοπό την μέγιστη ανταπόκριση στις ανάγκες τους.
Η Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΝΕΚ, Νάντια Καραγιάννη αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα όχι απλά της πληροφόρησης, αλλά της έγκυρης πληροφόρησης των νέων για τα θέματα που τους αφορούν. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις ανάγκες της νεολαίας για τη δυνατότητα της άμεσης πληροφόρησης για όλα τα θέματα της Κυπριακής κοινωνίας και ειδικότερα για τα θέματα νεολαίας.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣυΝΚ, Λοιζος Βασίλειου αναφέρθηκε στη πρόσφατη υπογραφή του Πλαισίου Συνεργασίας μεταξύ του ΣυΝΚ και του ΟΝΕΚ αλλά και για τον προγραμματισμό κοινών δράσεων και συναντήσεων με στόχο τη δομημένη συνεργασία για την από κοινού ανάδειξη θεμάτων που αφορούν στους νέους. Επισήμανε επίσης τη διαφορετικότητα, αλλά και την παράλληλη πορεία των δυο οργανισμών προς όφελος των νέων της Κύπρου.
Κλείνοντας ο Εκτελεστικός Γραμματέας, Νικόλας Χριστοφή υποστήριξε πως οι νέοι είναι το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας και ότι οι νέοι αποτελούν την λύση του προβλήματος και όχι το πρόβλημα. Τα ΜΜΕ διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, καθώς μέσα από την ορθή και έγκυρη προβολή και ενημέρωση μπορούν να προωθήσουν την ενεργό πολιτότητα.
Η δεξίωση σηματοδότησε την αρχή μιας συνεχούς συνεργασίας και υποστήριξης μεταξύ των μελών του ΟΝΕΚ και του ΣυΝΚ με τους λειτουργούς των ΜΜΕ.
Λευκωσία,
Γραφείο Τύπου

28/09/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: