Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

"Απαιτείται έγκαιρη "θωράκιση", των παραλιών της Πάφου"


Λαμβάνοντας ως δεδομένο την πολύ μεγάλη αύξηση του αριθμού των τουριστών, οι οποίοι θα επισκεφθούν την Πάφο, το ερχόμενο καλοκαίρι, με τα νούμερα  των κρατήσεων να κάνουν λόγο, ότι θα είναι αριθμός ρεκόρ όλων των εποχών-, απαιτείται η έγκαιρη "θωράκιση" των παραλιών μας.
Με βάση μελέτη που έκανε το τμήμα Δημοσιών Έργων με επικεφαλής τον αρμόδιο υπουργό Μάριο Δημητριάδη, προνοείται κατασκευή υποθαλάσσιων έργων, προβλήτες και κυματοθραύστες με πρώτιστο στόχο τη βελτίωση της ακτής του βορειοδυτικού μετώπου Πάφου, συνολικού μήκους περίπου, 25 χιλιομέτρων. 

 Με παρέμβασή του ο πρόεδρος των κολυμβητών Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, τονίζει ότι αυτά τα έργα θα πρέπει να ξεκινήσουν τάχιστα, για να προλάβουμε την καλοκαιρινή περίοδο, που βρίσκεται επί θύραις. Η κύρια προσπάθεια, που θα επιχειρηθεί είναι η άμεση βελτίωση της εικόνας των παραλιών ώστε να γίνουν ακόμη πιο ασφαλείς, για να επιτευχθεί και φέτος το μεγάλο στοίχημα, που κερδήθηκε πέρσι και είναι οι μηδέν πνιγμοί...

Αναφορικά με τις ακτές που χρήζουν άμεσης βελτίωσης στην πρώτη θέση βρίσκεται η παραλία του Βένους, όπου προτείνονται έργα κοντά στα δυο εκατομμύρια. Προτείνεται τεχνητή αναπλήρωση της αμμουδιάς με φερτή άμμο και κατασκευή αποσπασμένων κυματοθραυστών. 

Απ' εκεί και πέρα συστήνονται έργα και για τη Δημοτική Πλαζ Πάφου, την περιοχή Δήμμα, την περιοχή ξενοδοχείων Άγιος Γεώργιος-Λάουρα, το ξενοδοχείο Ατλάντικα και την περιοχή Πηλός, περιοχή capital coast, περιοχή εκβολής ποταμού Βρέξη, περιοχή Ροδαφινιά, εκβολές ποταμού Αρκοκαλάμι, περιοχή παραλίας πότιμα, περιοχή Μαρίνας Πότιμα, περιοχή κόλπου των Κοραλλίων και περιοχή κόλπου Λαουρούς. Για την παραλία του Φάρου, επειδή είναι προστατευόμενη περιοχή, δεν προνοείται καμιά παρέμβαση. Όσον αφορά την περιοχή νοτίου Ακάμα, που προστατεύεται σε μεγάλο μέρος από το σχέδιο Νατούρα, συστήνονται ήπιες παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: