Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ο καιρός στην Κύπρο σήμερα



Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και παροδικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά και βόρεια παράλια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται αρχικά τοπικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις αλλά αργότερα ο καιρός αναμένεται να καταστεί, σε αρκετές περιοχές, κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 7 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και στον μείον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, όμως από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ τοπικά δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές και παροδική ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: