Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

«Η οργή του Ανδρέα»


Με έναν ογκώδη τόμο 509 σελίδων (αν και 14 σελίδες λιγότερες από την εκδοχή της Μαργαρίτας Παναδρέου) η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου παρουσίασε σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ το δικό της βιβλίο για τον Ανδρέα Παπανδρέου. 

Με τίτλο «Η οργή του Ανδρέα» η Δήμητρα Λιάνη γράφει ένα σαφώς πιο πολιτικό βιβλίο από την πρώτη σύζυγο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, παραθέτοντας έγγραφα και ντοκουμέντα για την πορεία του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ ιδίως στα τελευταία του χρόνια.

Στο βιβλίο η κυρία Λιάνη-Παπανδρέου δεν παραλείπει να κατηγορεί ευθέως και χωρίς περιστροφές όλους όσοι τον διαδέχτηκαν, χαρακτηρίζοντας συνολικά μία ολόκληρη εποχή ως «απο-Παπανδρεοποίηση του ΠΑΣΟΚ». 

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μαθαίνουμε τις απόψεις του Ανδρέα Παπανδρέου για όλα όσα γίνονταν στον ΠΑΣΟΚ και την χώρα, ενώ γίνεται και μία προσπάθεια επικαιροποίησης της πολιτικής του σκέψης με αναφορές στην σημερινή κατάσταση. 




Μέσα από έγγραφα και μαρτυρίες παρουσιάζονται πολλά και σημαντικά γεγονότα από την εποχή που βρισκόταν δίπλα του η κυρία Λιάνη, το τί έπραξαν οι επίγονοί του, γιατί τον εγκατέλειψαν, τι τον είχε εξοργίσει, ο ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου. 

Η κα. Παπανδρέου καταλόγισε ευθύνες στον Κώστα Σημίτη, τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου για την πορεία που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ μετά τον θάνατο του συζύγου της και έκλεισε την ομιλία της ευχόμενη «ένα καλό αγώνα» ώστε να ανήκει και πάλι η Ελλάδα στους Έλληνες.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε μεταξύ φίλων και γνωστών της κυρίας Λιάνη, μεταξύ των οποίων και ο εκδότης της Ανδρέας Λιβάνης, ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου αλλά και ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης. 

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η πλήρης απουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ και σημαντικών συντρόφων του ιστορικού αρχηγού του κινήματος.


http://www.protothema.gr/greece/article/552585/i-orgi-tou-andrea-to-neo-vivlio-tis-dimitras-liani-gia-ton-idruti-tou-pasok/


Δεν υπάρχουν σχόλια: