Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ξεκινά η αποκατάσταση του χανιού του Ιμπραήμ στην Πάφο

Σε τροχιά άμεσης υλοποίησης μπαίνει από σήμερα ένα ακόμη έργο υποδομής της Πάφου.

Το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος, παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και αρμοδίων υπηρεσιακών, υπέγραψε με την εταιρεία C. Roushas Trading & Development Ltd τα συμβόλαια κατασκευής του έργου «Αποκατάσταση και Επανάχρηση του Χανιού του Ιμπραήμ», συνολικής δαπάνης 2.378.460 ευρώ.
Μιλώντας κατά την υπογραφή των συμβολαίων, ο Δήμαρχος Πάφου επεσήμανε την ανάγκη για αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων κατασκευής και επανέλαβε με έμφαση ότι ο Δήμος δεν θα δεχτεί κανένα αίτημα των εργολάβων για αλλαγή. Οι αλλαγές, τόνισε ο κ. Φαίδωνος, αποτελούν το πρόσχημα για το στήσιμο μιας βιομηχανίας αιτημάτων που επιφέρουν πρόσθετες πληρωμές, πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί η τοπική αρχή.
Προειδοποίησε την ανάδοχο εταιρεία να μην προβεί σε καμία εισφορά ή χορηγία προς οποιονδήποτε και για οτιδήποτε στην Πάφο κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του συμβολαίου, ούτε και να παραχωρήσει κανένα γεύμα ή δεξίωση, ακόμη και στο Δήμαρχο, σε Δημοτικό Σύμβουλο ή Μελετητή, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Φαίδωνος σημείωσε, επίσης, την πρόθεση του Δήμου Πάφου να είναι απόλυτα συνεπής προς τις οικονομικές του υποχρεώσεις έναντι του εργολάβου και κάλεσε την εργολήπτρια εταιρεία να πράξει ανάλογα για την έγκαιρη και ποιοτική αποπεράτωση του σημαντικού αυτού έργου υποδομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: