Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Τρία χρόνια στο κελί για ναρκωτικά

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης τριών χρόνων στον Κωνσταντίνο Ελευθερίου, 28 χρόνων από τη Δρομολαξιά ο οποίος κρίθηκε ένοχος έπειτα από ακροαματική διαδικασία στις κατηγορίες της παράνομης εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, παράνομης κατοχής ναρκωτικών και της κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 6 Δεκεμβρίου 2012, εντοπίστηκε σε αποθήκη προσωρινής εναπόθεσης του αεροδρομίου Λάρνακας, ύποπτο πακέτο που είχε εισαχθεί αεροπορικώς από τη Σαγκάη στην Κύπρο. Στην Κύπρο το πακέτο εισήχθη μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.
Πάνω στο πακέτο, του οποίου παραλήπτης ήταν η σύζυγος του Ελευθερίου, αναγραφόταν ότι το περιεχόμενο του ήταν «κυανουρικό οξύ».
Το πακέτο ήγειρε υποψίες στους τελωνειακούς λειτουργούς και όταν ανοίχθηκε διαπιστώθηκε ότι περιείχε τρία διάφανα σακούλια που περιείχαν συνολικά τρία κιλά άσπρη σκόνη, συνθετική ναρκωτική ουσία ναφθουλοινδόλη.
Το Κρατικό Χημείο διενήργησε αναλύσεις στη σκόνη και διαπιστώθηκε ότι τελικά δεν ήταν κυανουρικό οξύ αλλά ναφθουλοινδόλη, μία χημική ουσία σε σκόνη με δράση παρόμοια με εκείνη της κάνναβης.
Οι τελωνειακοί λειτουργοί ενημέρωσαν αμέσως την ΥΚΑΝ Λάρνακας άνδρες της οποίας πήραν το πακέτο και αντικατέστησαν το περιεχόμενο του με αλεύρι. Η ναφθουλοινδόλη κατασχέθηκε από την Αστυνομία.
Στις 17 Δεκεμβρίου του 2012 ο Ελευθερίου παρουσιάστηκε στα γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών και προέβη σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες και διατυπώσεις για να παραλάβει το πακέτο.
Ωστόσο την ώρα που τοποθετούσε το πακέτο στο αυτοκίνητό του, ανακόπηκε από μέλη της ΥΚΑΝ και συνελήφθη.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: