Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ο καιρός στην Κύπρο σήμερα

Ψηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Αρχικά τοπικά στα ανατολικά και βόρεια παράλια θα πνέουν ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι σε αρκετές περιοχές κυρίως αίθριος, όμως τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα ανατολικά όπου θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 9 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που θα εμφανίζονται από νωρίς το απόγευμα, πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή τοπική παροδική χιονόπτωση στα ορεινά.
Την Τετάρτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή παροδική χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη αναμένεται μικρή άνοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: