Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Λήστεψε χρυσοχοείο στην Λεμεσό και τον συνέλαβαν στην Αγγλία

Χειροπέδες σε 29χρονο από την Πολωνία πέρασαν χθες βράδυ τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού. Συνδέθηκε επιστημονικά με ένοπλη ληστεία σε χρυσοχοείο που διαπράχθηκε το 2012.  Συνελήφθη στην Αγγλία.

Ο ύποπτος έχει συνδεθεί επιστημονικά με την ένοπλη ληστεία σε χρυσοχοείο που διαπράχθηκε στη Λεμεσό στις 25/8/2012.  Εναντίον του  εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και πρόσφατα εντοπίστηκε στη Βρετανία.  Αμέσως συνελήφθη από τις Βρετανικές αρχές και προχθές μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού μετέβησαν στο Λονδίνο για να τον παραλάβουν.  Χθες βράδυ ο ύποπτος έφτασε στη Κύπρο και το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης του.
Η ληστεία διαπράχθηκε τον Αύγουστο του 2012 στη μια το μεσημέρι σε χρυσοχοείο που βρίσκεται στην τουριστική περιοχή Λεμεσού. Τρία άγνωστα πρόσωπα εισήλθαν σε χρυσοχοείο έχοντας τα πρόσωπα τους με καλυμμένα με χειρουργικές μάσκες και φορώντας καπελάκια. Αφού απείλησαν τον ιδιοκτήτη με πιστόλι έσπασαν με αιχμηρό αντικείμενο βιτρίνα και άρπαξαν χρυσαφικά.
Ο ιδιοκτήτης αντέδρασε και πάλεψε με έναν από τους ληστές, ενώ στη συνέχεια τους καταδίωξε όταν αυτοί τράπηκαν σε φυγή.  Κατάφερε μάλιστα να αρπάξει τη τσάντα που περιείχε τη κλαπείσα περιουσία αλλά και το πιστόλι και τα μαχαίρια των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: