Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Θανατηφόρο στην Λεμεσό με θύμα μαθητή

φώτο αρχείο

Ο 17χρονος μαθητής της Γ` Τεχνικής Σχολής Λεμεσού Κωνσταντίνος Νικολάου είναι το πρώτο θύμα της ασφάλτου στη Λεμεσό για το 2016, μετά τη σύγκρουση της μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτας του με όχημα, που του ανέκοψε την πορεία στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό δυστυχημάτων της Τροχαίας Λεμεσού, Αιμίλιο Καφά, γύρω στις 8 το βράδυ της Δευτέρας, οδηγός οχήματος, που κινείτο με ανατολική κατεύθυνση, επιχείρησε να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για να σταθμεύσει, με αποτέλεσμα να ανακόψει την πορεία της μοτοσικλέτας του άτυχου 17χρονου, ο οποίος εκτινάχθηκε και αφού διένυσε απόσταση περίπου 20 μέτρων στον αέρα, έπεσε στην άσφαλτο και βρήκε ακαριαίο θάνατο.
Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ οι ακριβείς συνθήκες για το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο στη Λεμεσό, για το 2016, ερευνώνται από την Τροχαία.
Ο κ. Καφάς ήταν ιδιαίτερα έντονος στις δηλώσεις του σε ό,τι αφορά στις συνθήκες που επισυνέβη το θανατηφόρο τροχαίο, αφού όπως είπε “στο δυστύχημα αυτό περιλαμβάνονται οι πλείστοι παράγοντες πρόκλησης δυστυχημάτων”.
Συγκεκριμένα, συνέχισε, καταγράφεται παράβαση σημάτων τροχαίας από τον οδηγό που “επέδειξε ασυνείδητη συμπεριφορά “, ενώ από την άλλη, ο οδηγός της μοτοσικλέτας δεν έφερε προστατευτικό κράνος, οδηγούσε μοτοσικλέτα αγώνων μοτοκρός σε κύρια οδική αρτηρία, χωρίς αυτή να φέρει προβολείς, ενώ δεν ήταν ούτε εγγεγραμμένη. Επίσης, πρόσθεσε, εξετάζεται το ενδεχόμενο αυξημένης ταχύτητας από ένα εκ των δυο οχημάτων.
Ο κ.Καφάς είπε ακόμη ότι, σε συνεργασία με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, θα εξεταστεί μεταλλική κατασκευή που έφερε στο μπροστινό μέρος του το αυτοκίνητο, για να εξακριβωθεί η νομιμότητα της.
“Αν αυτό χαρακτηρίζει τον Κύπριο οδηγό, τότε λυπούμαι”, συμπλήρωσε ο αξιωματικός δυστυχημάτων της Τροχαίας Λεμεσού.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: