Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Δεν εντοπίστηκαν οι τρεις αξιωματικοί του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού

Ελικόπτερο του ελληνικού Πολεμικού συνετρίβη τα ξημερώματα σήμερα, Πέμπτη, στο Αιγαίο υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες κατά τη διάρκεια μεγάλης στρατιωτικής άσκησης.

Συντρίμμια του ελικοπτέρου έχουν εντοπιστεί στις ακτές της νήσου Κινάρου, δυτικά της Λέρου, αλλά είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες ως τώρα για την τύχη του τριμελούς πληρώματος. Ενημερωτικοί ιστότοποι και ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί έσπευσαν από νωρίς να μεταδώσουν ότι βρέθηκαν οι σοροί των 3 αξιωματικών, όμως πριν από λίγο, με μήνυμά του στο twitter, ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος ανέφερε ότι όλα όσα γράφονται για ανεύρεση σορών είναι ψευδή, ότι ειδικές δυνάμεις τώρα προσεγγίζουν την περιοχή, και παρακάλεσε τα ΜΜΕ να σεβαστούν τις οικογένειες των αξιωματικών.
Ο κ. Καμένος βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιείται η σύνοδος του ΝΑΤΟ, αλλά επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα. Ο Πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ανακοινώθηκε.
Πριν από λίγο, κατά τις 10 πμ, έγινε γνωστό από επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Άμυνας ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών χειριστών του ελικοπτέρου το οποίο κατέπεσε στις 2.45 το πρωί.
Αποστολή του ελικοπτέρου στην άσκηση ήταν ο εντοπισμός στόχων επιφανείας, κάτι που σημαίνει ότι το αεροσκάφος θα πετούσε πολύ κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καιρικές συνθήκες το βράδυ «δεν ήταν καλές».
Όπως ανακοινώθηκε, τα τρία μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου είναι οι: κυβερνήτης Αναστάσιος Τουλίτσης, συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Πανανάς και ναυτίλος Ελευθέριος Ευαγγέλου.
Έχουν ήδη ενημερωθεί για το συμβάν οι οικείοι τους.
«Δεν μπορώ να πω καν συλλυπητήρια στις οικογένειες γιατί δεν έχουν εντοπιστεί όλα τα κομμάτια του ελικοπτέρου. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες στην περιοχή. Η περιοχή που εντοπίστηκαν τα συντρίμμια είναι πολύ αποκρημνη», δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
Προτού διακριβωθεί η τύχη του πληρώματος του ελικοπτέρου, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέϊβιντ Πιρς, μέσω Twitter, έστειλε τα συλλυπητήριά του «στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων».
Επίσης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Όπως όλοι οι Έλληνες, αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε σήμερα τα ξημερώματα στα νερά του Αιγαίου, εν ώρα καθήκοντος προς την Πατρίδα. Σήμερα η Ελλάδα, οι Έλληνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις, πενθούμε. Συγκλονισμένος, εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Θα αποτελούν, πάντα, παράδειγμα και έμπνευση για όλους μας».
Τη θλίψη της για την πτώση του ελικοπτέρου και την πιθανή απώλεια των χειριστών του εξέφρασε και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: