Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

DARWIN DAY 2016. "Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΔΑΡΒΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ"


Με αφορμή την επετειακή ημέρα των γενεθλίων του Κάρολου Δαρβίνου, ο Όμιλος Ανθρωπιστών Κύπρου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

"Ο Κάρολος Δαρβίνος και ο ρόλος της Εξέλιξης στην Εκπαίδευση".


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, στις 7μ.μ στο αμφιθέατρο UNESCO στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι:
- ο Δρ. Μενέλαος Αποστόλου (Καθηγητής και Ερευνητής στην Εξελικτική Ψυχολογία, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) με θέμα "Εξελικτική θεωρία και Ανθρώπινη Ψυχολογία"
- ο Δρ. Σπύρος Σφενδουράκης (Αν. Καθηγητής Τμήματος Βιολογικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κύπρου) με θέμα "Η Εξελικτική θεωρία ως αναγκαία συνιστώσα της σύγχρονης παιδείας"
- ο Δρ. Ανδρέας Δημητρίου (Πρόεδρος του Ερευνητικού Ιδρύματος Πανεπιστημίου Λευκωσίας και πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού) με θέμα "Η θεωρία της Εξέλιξης ως μοχλός ανάπτυξης της Επιστήμης και η θέση της στην Κυπριακή Εκπαίδευση"

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Κώστας Κωνσταντίνου, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Πολίτης και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Ο Κάρολος Δαρβίνος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες, ως ο θεμελιωτής της θεωρίας της εξέλιξης, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος τη θέση του στη φύση. Η 12η Φεβρουαρίου είναι η επετειακή ημέρα των γενεθλίων του Κάρολου Δαρβίνου και η μέρα αυτή έχει καθιερωθεί ανά το παγκόσμιο ως ημέρα αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου του. Χιλιάδες επιστημονικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα σε πολλές χώρες αφιερώνουν τη μέρα αυτή για να τιμήσουν τον Κάρολο Δαρβίνο με εκδηλώσεις που προωθούν την Επιστήμη και τον ορθολογισμό.

Ο Όμιλος Ανθρωπιστών Κύπρου με τη διοργάνωση της πιο πάνω εκδήλωσης ξεκινά τον θεσμό της "Ημέρας Κάρολου Δαρβίνου" στην Κύπρο. Η καθιέρωση του θεσμού της "Ημέρας Κάρολου Δαρβίνου" (Darwin Day) προωθεί την κατανόηση της Εξέλιξης και της Επιστημονικής μεθόδου αλλά παράλληλα αναδεικνύει το τεράστιο όφελος που έχει προσφέρει ο Δαρβίνος προς την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και τον όμιλο στο http://on.fb.me/1SGhqiw


//τέλος

ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

O Όμιλος Ανθρωπιστών Κύπρου είναι μια ανεξάρτητη Μη-Κυβερνητική Οργάνωση η οποία προωθεί τον ανθρωπισμό, το κοσμικό κράτος και την ισότητα όλων των ατόμων.

Βασική μας επιδίωξη είναι η προώθηση μιας προοδευτικής κοινωνίας που υποστηρίζει με σθένος τον πλήρη διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους και τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της ισότητας, των ανθρωπιστικών αξιών και της αρχής της μη διάκρισης στη βάση φύλου, φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας, σεξουαλικού  προσανατολισμού, κομματικών, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων.


O Όμιλος Ανθρωπιστών Κύπρου βασίζει την δράση του στον βασικό ορισμό της Διεθνούς Ανθρωπιστικής και Ηθικής Ένωσης (International Humanist and Ethical Union) για τον Ανθρωπισμό και στόχος του Ομίλου είναι η προώθηση του ανθρωπισμού, του σκεπτικισμού, του ορθολογισμού, της κριτικής σκέψης και η καταπολέμηση του θρησκευτικού συντηρητισμού και των θρησκευτικών προνομίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: