Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Άστατος ο καιρός στην Κύπρο με βροχές και καταιγίδες

Ασθενής χαµηλή πίεση και αστάθεια επηρεάζουν την περιοχή.
Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ στα παράλια θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις.
Σταδιακά όµως θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες το µεσηµέρι και το απόγευµα θα δώσουν τοπικά βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, στο εσωτερικό, στα ορεινά και σε ορισµένες περιοχές στα νότια και ανατολικά παράλια. Σε καταιγίδα ενδέχεται να σηµειωθεί χαλαζόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν από το µεσηµέρι και µετά, κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα παράλια το απόγευµα µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά το πρωί στα ανατολικά και στα νότια, ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 26 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος, ενώ σε ορισµένες παράλιες περιοχές θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά ασθενείς, 3 µποφόρ, αλλά αρχικά, θα πνέουν τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 9 στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σάββατο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν σταδιακά, αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα. Σε καταιγίδα δυνατό να σηµειωθεί χαλαζόπτωση. Η θερµοκρασία θα παραµείνει στα ίδια περίπου επίπεδα.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το µεσηµέρι και µετά, στα ορεινά και στο εσωτερικό, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.
Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακή άνοδο, την Κυριακή και τη ∆ευτέρα, η οποία θα είναι πιο αισθητή στο εσωτερικό και τα ορεινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: