Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Άμεση ανταπόκριση της πυροσβεστικής σε ανάσυρση τραυματία από χαντάκι και φωτιά σε οικία



Η Πυροσβεστική Υπηρεσία πρόσφερε βοήθεια για ανάσυρση τραυματία από χαντάκι και κατάσβεση φωτιάς σε οικία το τελευταίο 24ωρο.


Σε ανακοίνωση της ΠΥ αναφέρεται ότι στις 07.56 χθες λήφθηκε μήνυμα για την παροχή βοήθειας στο πλήρωμα ασθενοφόρου στην προσπάθεια ανάσυρσης τραυματία από χαντάκι σε περιοχή του χωριού Πραιτόρι, στη Πάφο.

Ανταποκρίθηκε ομάδα διάσωσης από τον Σταθμό Υπαίθρου Κελοκεδάρων και η ώρα 09.13 μία τραυματίας, 76 χρονών, η οποία έπεσε σε χαντάκι 2 περίπου μέτρων, τοποθετήθηκε σε ειδικό φορείο και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του Υπουργείου Υγείας για μεταφορά στο Νοσοκομείο Πάφου.
 
Εξάλλου στις 23.32 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε ιδιωτική κατοικία  στο χωριό Συλίκου στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από τον Περιφερειακό Σταθμό Υπαίθρου Μονιάτη και τους Σταθμούς Λεμεσού  και η ώρα 00.37 τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά σε ισόγειο παλιά ιδιωτική κατοικία που χρησιμοποιείτο ως εξοχικό

Από την πυρκαγιά η οικία με το περιεχόμενο της (εξοπλισμός και επίπλωση) έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Χρησιμοποιήθηκαν 3 αναπνευστικές συσκευές και αυλοί νερού. Τα αίτια της πυρκαγιάς που προκάλεσε ζημιές που υπολογίζονται πέραν των 40 χιλιάδων ευρώ διερευνώνται χωρίς να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της  25ης Μαΐου 2016 μέχρι και τις 06.00 της 26ης Μαΐου ανταποκρίθηκε σε 28 κλήσεις για βοήθεια, 15 πυρκαγιές, 10 ειδικές εξυπηρετήσεις, 1 κλήση ασθενοφόρου και 2 ψευδείς κλήσεις.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: