Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Δέχτηκε επίθεση ο Ξιούρουππας μέσα στο δικαστήριο. Όλες οι λεπτομέρειες

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου ανέβαλε για τις 7 Ιουνίου 2016 τη διαδικασία για να απαντήσει ο Γιώργος Ξιούρουππας, 45 χρόνων από την Αραδίππου στις κατηγορίες με κυριότερη αυτή του φόνου εκ προμελέτης του Παναγιώτη Χριστοδούλου άλλως Καμαρκώτη, 38 χρόνων επίσης από την Αραδίππου.

Ο Ξιούρουππας αντιμετωπίζει συνολικά 9 κατηγορίες που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β’ και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν στις 25 Απριλίου στη Λάρνακα.
Η σημερινή διαδικασία που ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 09.00 το πρωί ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση ενώ όλοι οι εισερχόμενοι στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου, συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογράφων, υποβλήθηκαν από την Αστυνομία σε σωματικό έλεγχο.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ξιούρουππα ζήτησε από το Κακουργιοδικείο χρόνο για να απαντήσει στις κατηγορίες λόγω όπως είπε της σοβαρότητας των αδικημάτων αλλά και για να μελετηθεί εκτενώς το μαρτυρικό υλικό.
Μετά την εξέλιξη αυτή η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την 7η Ιουνίου ως ημερομηνία για να απαντήσει ο ύποπτος στις κατηγορίες.
Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου ζήτησε όπως ο ύποπτος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την 7η Ιουνίου.
Ισχυρή αστυνομική δύναμη αποτελούμενη από μέλη της ΜΜΑΔ και του ΤΑΕ Λάρνακας, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, είχαν στηθεί από νωρίς το πρωί έξω αλλά και μέσα στην αίθουσα όπου θα διεξαγόταν η σημερινή διαδικασία.
Ωστόσο παρά την παρουσία της Αστυνομίας συγγενείς του Χριστοδούλου επιτέθηκαν φραστικά στον Ξιούρουππα, ο οποίος μεταφέρθηκε στην αίθουσα υπό αστυνομικό κλοιό και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ υπήρξαν φραστικές επιθέσεις όπως «είσαι φονιάς, είσαι δολοφόνος».
Με την είσοδο του Ξιούρουππα στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου φίλοι και συγγενείς του νεκρού του επιτέθηκαν και του κατάφεραν κτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα να σημειωθούν άγρια επεισόδια μεταξύ της Αστυνομίας και των συγγενών.
Την ίδια ώρα έξω από την αίθουσα του Κακουργιοδικείου οι Αστυνομικοί προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να απωθήσουν συγγενείς και φίλους του Χριστοδούλου να εισέλθουν στην αίθουσα με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια.
Σημειώνεται ότι με την είσοδο του Ξιούρουππα στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου η μητέρα του Χριστοδούλου άρχισε να φωνάζει εναντίον του να τον αποκαλεί «φονιά και ψυχρό δολοφόνο» ενώ  ρωτούσε συνέχεια «έχεις εσύ δικαίωμα να σκοτώνεις;» «έχεις δικαίωμα να παίρνεις ψυχές;»
Με το τέλος της σημερινής διαδικασίας σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και συγγενών του Χριστοδούλου κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του Ξιούρουππα έξω από την αίθουσα του Κακουργιοδικείου με αποτέλεσμα και πάλι να κτυπηθεί στο κεφάλι ο ύποπτος.
Ταυτόχρονα από τη σύγκρουση μεταξύ αστυνομικών και συγγενών του νεκρού, αρκετά άτομα έπεσαν στο έδαφος και κινδύνεψαν να ποδοπατηθούν.
Η Αστυνομία αναγκάστηκε να κάνει χρήση ειδικού σπρέι προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να διαλύσει τους συγγενείς και φίλους του Χριστοδούλου που έπεσαν κυριολεκτικά πάνω στον ύποπτο κατά την μεταφορά του από τις σκάλες προς τα κρατητήρια του Δικαστηρίου.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: