Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Εκατοντάδες καταγγελίες για τροχαία αδικήματα



Στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων για εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, της πρόληψης και εξιχνίασης εγκληματικών ενεργειών, και της πρόληψης και αντιμετώπισης του θέματος των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, συνεχίστηκαν στις 27 - 29 Μαϊου οι εκστρατείες και οι έλεγχοι της Αστυνομίας παγκύπρια, που είχαν ως αποτέλεσμα 775 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα και 493 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα.


`Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, οι στοχευμένες εκστρατείες και έλεγχοι έγιναν στη βάση αξιολογημένων στοιχείων, δεδομένων και πληροφοριών, και τα αποτελέσματα τους τυγχάνουν μελέτης και επεξεργασίας για αύξηση της αποτελεσματικότητας και της αναβάθμισης του έργου που προσφέρει η Αστυνομία για την ασφάλεια, την εξυπηρέτηση και την ευημερία των πολιτών.

Ο κ. Αγγελίδης πρόσθεσε πως οι συντονισμένες και στοχευμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται, σε μια προσπάθεια να προληφθεί και να παταχθεί κάθε μορφή παρανομίας, στοχεύοντας στην περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, διενεργήθηκαν 437 έλεγχοι αλκοόλης και προέκυψαν 45 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης. Σε αυτό το πλαίσιο, ελέχθηκαν συνολικά παγκύπρια 540 οχήματα και 745 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά.

Κατά την ίδια περίοδο εκδόθηκε αριθμός γραπτών παρατηρήσεων και γραπτών προειδοποιήσεων σε οδηγούς για διάφορα τροχαία αδικήματα, ενώ σε διάφορες περιπτώσεις παρασχέθηκε οδική βοήθεια σε οδηγούς από μέλη της Τροχαίας.

Επίσης, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 380 νυκτερινά κέντρα, στη διάρκεια των οποίων έγιναν 164 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο.

Περαιτέρω, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου που αφορά τα ιδιωτικά γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ελέγχθηκαν 38 ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, έγινε παγκύπρια κάλυψη με περιπόλους έξω από φούρνους, χρυσοχοεία, καταστήματα, καφενεία κ.α. Επίσης, ελέγχθηκαν και περιπολήθηκαν διάφορες περιοχές, με σκοπό την πρόληψη διαρρήξεων και κλοπών.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: