Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Δείτε τι καιρό θα κάνει στην Κύπρο σήμερα

Ασθενής χαμηλή πίεση και αστάθεια επηρεάζουν την περιοχή και σήμερα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος σε αρκετές περιοχές. Αργότερα όμως, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως σε κάποιες ορεινές περιοχές, στα νοτιοανατολικά και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού, το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά μέτριοι και παροδικά, στα νότια και νοτιοδυτικά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά γενικά λίγο ταραγμένη και παροδικά το απόγευμα, στα νότια και νοτιοδυτικά, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 26 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο στα δυτικά κυρίως παράλια θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση και τοπικά τις αυγινές ώρες δεν αποκλείεται να σχηματιστεί και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ.
Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά όπου τοπικά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, ιδιαίτερα στο εσωτερικό και στα ορεινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: