Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Η γιορτή του χαρουπιού στην Πέγεια



Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Πέγεια διοργανώνει τη γιορτή του χαρουπιού, με στόχο να προβάλει τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου τόσο στους ντόπιους όσο και στους ξένους επισκέπτες.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Μαρία Αερινιώτη, εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής για τη γιορτή του χαρουπιού, στόχος είναι να γίνει η Πέγεια μια μεγάλη ομάδα πριν τη γιορτή του χαρουπιού, ένα μεγάλο εργαστήρι παραγωγής των παραδοσιακών κουλουριών με χαρουπόμελο, προετοιμασίας και οργάνωσης της γιορτής.


Σύμφωνα με την κ. Αερινιώτη, για τη διοργάνωση της γιορτής του χαρουπιού εργάζονται εθελοντές όλων των ηλικιών που επιθυμούν να συμβάλουν στην επιτυχία της.

Η γιορτή της Πέγειας θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική με τον Μιχάλη Τερλικά και το σχήμα Μούσα, διαγωνισμό τσατιστών ενώ θα προσφέρονται και εδέσματα.

“Κάθε χρόνο προσπαθούμε για το καλύτερο”, είπε η κ. Αερινιώτη, προσθέτοντας πως η φετινή εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας και οργανωτές είναι η ποδοσφαιρική ομάδα της Πέγειας “Πέγεια 2014” και ο Δήμος Πέγειας.
















































κυπε