Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Βροχερός ο καιρός σήμερα στην Κύπρο



Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, όμως νεφώσεις που σταδιακά θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο για μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως σε κάποιες ορεινές περιοχές ή και περιοχές του εσωτερικού, το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες μέσες και ψηλές κυρίως νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά τοπικά στα βόρεια παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, όμως σταδιακά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο.