Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Στο κελί 15χρονος Τουρκοκύπριος για ληστεία σε βάρος δυο ανήλικων κοριτσιών



Διάταγμα κράτησης επτά ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 15χρονου Τ/κ που συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση ληστείας εναντίον 13χρονης και 15χρονης, η οποία σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ. Εναντίον δεύτερου ανήλικου εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.

 
Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου, "ήταν γύρω στις 18:40 χθες το απόγευμα όταν τα δυο αυτά πρόσωπα προσέγγισαν δυο ανήλικες κοπέλες και ζητούσαν τις τσάντες τους και ό,τι πολύτιμο είχαν στην κατοχή τους".
 
"Ο ένας εξ αυτών απείλησε τη μια κοπέλα με μαχαίρι και κατάφερε να της πάρει την τσάντα, αλλά αυτές αντέδρασαν, τους καταδίωξαν, με αποτέλεσμα να πέσει το κινητό τηλέφωνο ενός από των δραστών".
 
Ο 15χρονος Τ/κ, που έχει απασχολήσει επανειλημμένα την Αστυνομία, εντοπίστηκε από μηχανοκίνητη περιπολία και συνελήφθη, ενώ προέβη σε θεληματική κατάθεση. Οι ανακριτές της υπόθεσης εξασφάλισαν τα στοιχεία και του δεύτερου δράστη, εναντίον του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.
 
Το δικαστήριο διέταξε την επταήμερη κράτηση του 15χρονου, σε σχέση με αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, ληστεία και μαχαιροφορία.

Πρόκειται για υποθέσεις που σίγουρα ανησυχούν την Αστυνομία, καθώς εμπλέκονται σε αυτές ανήλικοι, είπε ο κ.Βασιλείου και πρόσθεσε πως "γι αυτό βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με το Γραφείο Ευημερίας και άλλους φορείς και προσπαθούμε κι εμείς να βοηθήσουμε με τη σειρά μας στην καταπολέμηση των φαινομένων αυτών".



κυπε