Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Δείτε τι ζήτησε ο Αρχηγός Αστυνομίας για την απόδραση του Ουκρανού



Ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου μετά τη μελέτη έκθεσης που είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η απόδραση του 42χρονου Ουκρανού Kuzniepsov Arthur (Garibian), διέταξε σήμερα, τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε ευθύνες και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αυστηρότητας, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης.


Ο Ουκρανός απέδρασε χθες κατά την προσαγωγή του στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, που θα εξέταζε το αίτημα των ρωσικών αρχών για έκδοσή του.

Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι οι έρευνες για εντοπισμό του συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς προς διάφορες κατευθύνσεις ενώ η φωτογραφία του 42χρονου, ο οποίος καταζητείται για αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και απόδρασης από νόμιμη κράτηση, έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα του συμβάντος και τα γεγονότα, είπε ο κ. Αγγελίδης, στο πλαίσιο της διερεύνησης θα προχωρήσουν οι έρευνες εκεί και όπου χρειάζεται για να απαντηθούν τα οποιαδήποτε ερωτήματα προκύπτουν.

Επιπρόσθετα, συμπλήρωσε, εξετάζεται κατά πόσον είχαν τηρηθεί οι διαδικασίες όσον αφορά στα μέτρα ασφαλείας για μεταφορά κρατουμένων.



κυπε