Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Η μεγάλη ώρα του πατρινού καρναβαλιού



Τη μεγάλη του στιγμή με τη μεγάλη παρέλαση των 30.000 καρναβαλιστών και των αρμάτων του Δήμου αλλά και των πληρωμάτων ζει σήμερα το πατρινό καρναβάλι. 


Η μεγάλη σημερινη παρέλαση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις 14:00 έως τις 16:30 και από τη δημόσια τηλεόραση.

Πρόκειται για την κορυφαία εκδήλωση του Πατρινού καρναβαλιού. Προηγούνται τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου κι ακολουθεί ο «χείμαρρος» των πληρωμάτων και των καρναβαλικών ομάδων με τα άρματα και τις κατασκευές τους. Μια εντυπωσιακή παρέλαση, χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης, δημιουργίας και συμμετοχής που μεταμορφώνει την πόλη δίνοντας ατμόσφαιρα γενικευμένης γιορτής, διασχίζει την πόλη, παρακολουθείται από πλήθος θεατών στα πεζοδρόμια, τα μπαλκόνια των σπιτιών και τις κερκίδες. Παρουσιαστές της Μεγάλης Παρέλασης του Πατρινού καρναβαλιού 2017 θα είναι η Νατάσσα Τραγουστή και ο Γιώργος Λογαράς.

Για τις εκδηλώσεις του Πατρινού καρναβαλιού συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή 146 πληρώματα για τις παρελάσεις, ενώ οι συμμετοχές-ομάδες που διαμορφώνονται σύμφωνα με τις συνεργασίες των πληρωμάτων για τις παρελάσεις είναι 126 (126 διαφορετικές στολές),  που αποτελούνται από 30.000 καρναβαλιστές. Αρκετές από τις ομάδες θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές με αποτέλεσμα τα άρματα να φτάνουν τον αριθμό των 29.



Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε η μεγάλη παρέλαση και η καρναβαλική νύχτα συνεχίστηκε με υπαίθρια πάρτι, χορούς σε κλαμπ και κέντρα διασκέδασης.

Πρωταγωνιστές ήταν τα πληρώματα του «κρυμμένου θησαυρού» με τους χιλιάδες καρναβαλιστές, που συμμετείχαν δυναμικά και μετέδωσαν το αστείρευτο κέφι, τις ευρηματικές ιδέες και εμπνεύσεις τους, τον παλμό και το πάθος τους, κάνοντας όλη την πόλη να χορεύει σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Οι καρναβαλιστές, με τους δικούς τους φωτισμούς στις στολές τους και τα καπέλα τους, προσέφεραν ένα φαντασμαγορικό θέαμα, δίνοντας μεγαλοπρέπεια στην τελευταία νύχτα του πατρινού καρναβαλιού του 2017.

Παράλληλα, τα πεζοδρόμια της οδού Κορίνθου, όπως και η πλατεία Γεωργίου κατακλύστηκαν από κόσμο που παρακολούθησε την παρέλαση και συμμετείχε στην μεγάλη γιορτή της πόλης, αφού οι καρναβαλιστές έχουν καταφέρει με τον δικό τους τρόπο, να τους παρασύρουν στους ρυθμούς της χαράς και του κεφιού.

Οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού θα ολοκληρωθούν σήμερα στις 14:00 με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και την τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στο μόλο της Αγίου Νικολάου.



http://www.protothema.gr/greece/article/657640/karnavali/