Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Όλες οι λεπτομέρειες για την αποκριάτικη παρέλαση του Δήμου Πάφου



Πυρετωδώς ετοιμάζεται ο Δήμος Πάφου για τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση αρμάτων και ομάδων, προχωρώντας ωστόσο και σε κάποιες διευθετήσεις τόσο όσον αφορά την κυκλοφορία οχημάτων όσο και την πλανοδιοπώληση.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Τοπικής Αρχής, η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 03:00 στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στην Κάτω Πάφο με τη  συμμετοχή δεκάδων αρμάτων και ομάδων, εκατοντάδων καρναβαλιστών, της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου, μαζορέτων και των Κανταδόρων του Μουσικού Ομίλου Πάφου.

Τη συνοδεία της Βασίλισσας του Πολιτισμού αποτελούν κορίτσια του Schoolof FineArts Λίνας και Δόξας Κωνσταντινίδου. Παρουσιαστές της παρέλασης θα είναι οι Μιχάλης Σοφοκλέους και Αλεξία Αναστασίου και αφετηρία της το Ξενοδοχείο “Almyra” ενώ  τερματισμός ο Χώρος Στάθμευσης του Αρχαιολογικού Πάρκου.

Ο Δ. Πάφου ανακοινώνει ότι για την παρέλαση θα είναι κλειστοί,  από τη 01.00 μ.μ. μέχρι τις 06.00 μ.μ.., οι πιο κάτω δρόμοι, Λεωφόρος Ποσειδώνος (από το ύψος του Ξενοδοχείου ‘ALEXANDERTHEGREAT’), Ιάσωνος (από τη διασταύρωση Αγίου Αντωνίου), Διονύσου, Αρτέμιδος, Αλκμήνης (από τη διασταύρωση με την οδό Λήδας), Αποστόλου Παύλου (από τη διασταύρωση της οδού Λήδας) και από το ύψος του Δημοτικού Περιπτέρου προς καφετέρια «Λιμάνι».

Για αποφυγή ταλαιπωρίας, παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν να προσεγγίζουν τους εν λόγω δρόμους και να χρησιμοποιούν άλλες κατευθύνσεις για τον προορισμό τους.

Ο Δήμος Πάφου επισημαίνει επίσης πως η  πλανοδιοπώληση θα επιτρέπεται μόνο σε προκαθορισμένους χώρους, που θα υποδειχθούν από τον αρμόδιο λειτουργό του Δήμου. Η Άδεια Πλανοδιοπώλησης ανέρχεται στα €20 ανά τραπεζάκι και €50 ανά αυτοκίνητο. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρουσιάζουν την πολιτική τους ταυτότητα για να τους εκδοθεί άδεια στο χώρο της παρέλασης ή στα γραφεία του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (τηλέφωνο επικοινωνίας 26932049).

Ο Δήμος Πάφου ανακοινώνει επίσης πως όσοι πλανοδιοπώλες δεν συμμορφωθούν με τις πιο πάνω οδηγίες θα καταγγέλλονται με εξώδικο πρόστιμο €85.

Μετά από οδηγίες του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας “Απαγορεύεται να διατίθενται προς πώληση συσκευές αερολυμάτων (Sprays) που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αφρών, νιφάδων, σερπαντίνων κ.λπ., που ταξινομούνται ως “πολύ εύφλεκτες” και κατά συνέπεια φέρουν στη συσκευασία τους το σύμβολο της φλόγας.”

Ο Δήμος Πάφου καλεί το κοινό να αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις του «Παφίτικου Καρναβαλιού», δίνοντας μαζικά το παρών του και συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία τους στέλλοντας το μήνυμα “ Ελάτε, να Χαρούμε μαζί την Αποκριά, με ασφάλεια”.