Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Κοινή ανακοίνωση Λαϊζίδη, Δημητρίου, Χατζημητσή, Χρυσάνθου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στον Δήμο Πάφου Ευριπίδης Λοϊζίδης, Βάσος Δημητρίου, Μιχάλης Χατζημιτσής, Αντρέας Χρυσάνθου με κοινή τους ανακοίνωση σχετικά με τα υπο εκτέλεση έργα στη Δημαρχούμενη περιοχή δηλώνουν τα ακόλουθα.

1.     Η εκτέλεση των έργων συνεχίζει να γίνεται χωρίς τον απαραίτητο προγραμματισμό. Χωρίς να ακολουθείται πρόγραμμα εργασιών με χρονοδιαγράμματα είναι ωσάν να κυβερνάται καράβι χωρίς πιξίδα και καπετάνιο. Είναι γι’αυτό που όλα τα έργα έχουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.
2.     Για τις διάφορες εκδηλώσεις του ‘’ΠΑΦΟΣ 2017’’ αναζητούνται άλλοι χώροι από αυτούς που είχαν αρχικά προγραμματιστεί να γίνουν και αυτό δίνει τη χειρότερη εικόνα στους επισκέπτες της πόλης μας που έρχονται να τις παρακολουθήσουν.
3.     Η κατάσταση που συνεχίζει να υπάρχει στο εμπορικό ιστορικό κέντρο είναι απαράδεκτη. Αρκετές ημιτελές εργασίες δημιουργούν κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των πεζών.
4.     Ο επιπόλαιος και χωρίς τον προγραμματισμένο τρόπο διεξαγωγής των εργασιών αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να επισκεφθεί κάποιος το εμπορικό μας κέντρο. Η διακίνηση των οχημάτων γύρω από το εμπορικό κέντρο είναι αδύνατο να γίνει χωρίς την τρομερή ταλαιπωρία και καθυστέρηση. Αποτέλεσμα τούτου οι επισκέπτες μένουν μακρυά και οι καταστηματάρχες συνεχίζουν να βρίσκονται σε απόγνωση. Βλέπουν ότι όπως και το 2016 ούτε και το 2017 θα έχουν μεροκάματο. Έστω και εαν ο Δήμαρχος άλλα τους υποσχόταν προεκλογικά και άλλα συνεχίζει να τους υπόσχεται ακόμα.
5.     Μπάζα από οικοδομικά υλικά συνεχίζουν να υπάρχουν ανεξέλεγκτα σε διάφορους χώρους και ειδικά σε χώρους στάθμευσης οχημάτων που δημιουργούν ακαλαίσθητη εικόνα αλλά και καταλαμβάνουν  αρκετό χώρο.
6.     Οι καταστηματάρχες εντός της Δημοτικής Αγοράς είχαν προγραμματίσει να αρχίσουν να εργάζονται εντός Μαϊου 2017. Η διαπίστωση μας με βάσει την πρόσφατη επίσκεψη μας, αυτό είναι αδύνατον να γίνει. Η πιο πιθανή ημερομηνία παράδωσης αυτού του έργου θα είναι εντός του 2018.
7.     Έχουμε παρατηρήσει αρκετές κακοτεχνίες για τις οποίες θα καλεσθεί ο φορολογούμενος πολίτης να πληρώσει για την αποκατάσταση τους σε λίγα χρόνια.
8.     Με την επιστολή μας προς τον Δήμαρχο Πάφου με ημερομηνία 09 Μαρτίου 2017 και την οποία υπογράφουν οι επικεφαλής των Δημοτικών ομάδων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΑΚΕΛ, ΚΙΝΗΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ζητήσαμε άμεση σύγκληση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητήσουμε όλα τα σχετικά θέματα που αφορούν τα υπο ανάπλαση έργα.
Ζητήσαμε την παρουσία των εργοληπτών, των μελετητών των έργων και των επιβλέποντων μηχανικών για να μας ενημερώσουν σφαιρικά και να απαντήσουν στα ερωτήματα μας. Ο κύριος Δήμαρχος δεν έχει ορίσει ακόμα μια τέτοια συνάντηση και αυτό μας λυπεί ιδιαίτερα. Εμείς θα επιμένουμε ότι αυτή η συνάντηση θα πρέπει να γίνει άμεσα διαφορετικά θα λάβουμε δραστικά μέτρα και θα καταγγείλουμε αυτή τη συμπεριφορά σε όλα τα αρμόδια τμήματα του κράτους.
Απαιτούμε ενημέρωση για θέματα που αφορούν το οικονομικό σκέλος με το ύψος των έξτρα εργασιών που απαιτούν οι εργολάβοι, τις οδηγίες που δίνονταν ανεξέλεγκτα προς τους εργολάβους κατά την προεκλογική περίοδο και τις οδηγίες που δόθηκαν για αλλαγές χωρίς την έγκριση της Κ.Ε.Α.Α.
Τέλος, ζητείται ενημέρωση κατά πόσον δόθηκαν ή όχι απαντήσεις προς τον Γενικό Ελεγκτή στα γραπτά ερωτήματα των συναδέλφων Ευριπίδη Λοϊζίδη και Βάσου Δημητρίου ημερομηνίων 11,13,15 Δεκεμβρίου 2016.

Ευριπίδης Λοϊζίδης
Βάσος Δημητρίου
Μιχάλης Χατζημιτσής

Αντρέας Χρυσάνθου