Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Δείτε τις εξελίξεις για το δεσμοφύλακα που τον έπιασαν με ναρκωτικά και πιστόλι



Ανέτοιμος να απαντήσει στις κατηγορίες εναντίον του δήλωσε, μέσω του δικηγόρου του, ο 38χρονος δεσμοφύλακας στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε στα τέλη Μαρτίου ένα πλαστικό καλαμάκι το οποίο περιείχε ίχνη άσπρης σκόνης, όμοια με κοκαΐνη, ως επίσης και ένα πυροβόλο όπλο εντός του οχήματος του.

Το  Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επαναόρισε την υπόθεση για απάντηση του κατηγορουμένου στις κατηγορίες στις  6 Ιουνίου στις 9 το πρωί.
Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου ζήτησε όπως δοθεί ο αναγκαίος χρόνος από το δικαστήριο προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα που καταχώρησε για λήψη και μελέτη του μαρτυρικού υλικού της υπόθεσης ως επίσης και εξέτασης του φερόμενου ως πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β’ από εμπειρογνώμονα της επιλογής του κατηγορούμενου.
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εργάζεται ως δεσμοφύλακας εδώ και δεκαέξι χρόνια στο Τμήμα των Κεντρικών Φυλακών και είναι πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού, συνελήφθη και οδηγήθηκε στις 31/03/2017 ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο είχε εκδώσει διάταγμα προσωποκράτησης του για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών, κατοχής εκρηκτικών υλών (φυσίγγια) χωρίς άδεια και παράνομης κατοχής και χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου τάξης Α’ τα οποία διαπράχθηκαν την 30/3/2017 στη Λευκωσία.
«Εν με τούτο που έκαμα το πρωί χρήση κοκαΐνης», ήταν η απάντηση που έδωσε ο 38χρονος δεσμοφύλακας στα μέλη της ΥΚΑΝ τη στιγμή που εντόπιζαν στην κατοχή του το πλαστικό καλαμάκι το οποίο περιείχε ίχνη άσπρης σκόνης, όμοια με κοκαΐνη.
Κατά την έρευνα στο όχημα του το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης των Κεντρικών Φυλακών, ο ύποπτος παρέδωσε στην Αστυνομία ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε (α) ένα πλαστικό κυλινδρικό διαφανές δοχείο με άσπρο πώμα, εντός που οποίου υπάρχει άσπρη στερεά ουσία όμοια με κοκαΐνη (β) μια ζυγαριά ακριβείας με ίχνη άσπρης σκόνης όμοια με κοκαΐνη (γ) ένα πλαστικό κυλινδρικό κίτρινο δοχείο το οποίο περιέχει τέσσερις αμπούλες εντός των οποίων υπάρχουν ίχνη άσπρης σκόνης όμοιας με κοκαΐνη και (δ) ένα πλαστικό μαύρο καλαμάκι το οποίο περιείχε ίχνη άσπρης σκόνης όμοια με κοκαΐνη.
Όταν πληροφορήθηκε για το αδίκημα που διέπραξε του επιστήθηκε η προσοχή του στο Νόμο και απάντησε «εν δικά μου, για δική μου χρήση, είμαι χρήστης κοκαΐνης θκυό χρόνια».
Ακολούθως κατά την έρευνα μέσα στο όχημα εντοπίστηκε κάτω από την καρέκλα του οδηγού σε ντουλάπι μια θήκη γυαλιών, εντός της οποίας υπήρχε ένα ρούχινο τσαντάκι μέσα στο οποίο υπήρχε ένα πιστόλι το οποίο σε αυτό αναγραφόταν η λέξη «BLOW» το οποίο παραλήφθηκε ως τεκμήριο. Αμέσως πληροφορήθηκε για το αδίκημα το οποίο διέπραξε του επιστήθηκε η προσοχή του στο Νόμο και απάντησε «ήβρα το κάτω που την ελιά μέσα στην αυλή του σπιθκιού μου».
Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.



κυπε