Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Η απόφαση του Κακουργιοδικείου για τον γιατρό Αριστοδήμου

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας θα ανακοινώσει στις 11 Μαΐου, στις 09:00, την ποινή που θα επιβάλει στο Διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, Δάφνη Αριστοδήμου, ο οποίος έχει ήδη προβεί σε παραδοχή των κατηγοριών.

Ο Δάφνης Αριστοδήμου αντιμετωπίζει εννέα κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της δωροληψίας για επίδειξη εύνοιας.
Τα δύο αυτά αδικήματα επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης τρία χρόνια.
Αρχικά, ο Δρ. Αριστοδήμου αντιμετώπιζε 30 κατηγορίες, εκ των οποίων οι 20 έχουν ήδη ανασταλεί, με την τροποποίηση του κατηγορητηρίου.
Σημειώνεται ότι από το κατηγορητήριο έχουν αποσυρθεί τα αδικήματα που αφορούν δεκασμό δημόσιου λειτουργού, της δωροληψίας από δημόσιο αξιωματούχο, της απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο Δάφνης Αριστοδήμου, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή για μίζες ύψους 2.685 ευρώ που έλαβε από το ιδιωτικό Ακουολογικό Κέντρο Ευθυμιάδη, αφορούν την περίοδο 2008 -2011.
Σημειώνεται πως ο γιατρός Αριστοδήμου δεσμεύτηκε να είναι παρών στην επόμενη δικάσιμο με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

ΚΥΠΕ