Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΕΓΚΑΙΝΙΑ «ΠΑΡΚΟΥ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ»


Τα εγκαίνια του πρόσφατα ανακαινισθέντος και μετονομασθέντος «Πάρκου Αρμενικής Γενοκτονίας», το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χαράλαμπου Μούσκου και Ευαγόρα Παλληκαρίδη στο κέντρο της πόλης, τελούν την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 και ώρα 6.30 μ.μ., ο Δήμος Πάφου, ο Αντιπρόσωπος της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Βαρτκές Μαχτεσιάν και η Ένωση Αρμενίων Πάφου.

Στο πλαίσιο της τελετής, θα γίνουν επίσης τα αποκαλυπτήρια της ειδικής αναμνηστικής Σταυρόπετρας (Khatchkar), η οποία κατασκευάστηκε στην Αρμενία και τοποθετείται στο χώρο ως ελάχιστη ένδειξη τιμής της πόλης προς το 1,5 εκατομ. θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ακόμη ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Κύπρου και Αρμενίας από την Αρμενική εκκλησιαστική χορωδία “Σουρπ Αστβατζατζίν”, Αγιασμό και χαιρετισμό από τον Αρχιεπίσκοπο Αρμενίων Κύπρου κ. Χορέν Τογραματζιάν, Χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, Χαιρετισμό από τον Αντιπρόσωπο της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν, Χαιρετισμό από εκπρόσωπο της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Τραγούδια από την Αρμενική εκκλησιαστική χορωδία “Σουρπ Αστβατζατζίν” και παραδοσιακούς Αρμένικους χορούς από τα Συγκροτήματα του Πανεθνικού Αρμενικού Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου “ Χαμαζκαΐν ”, “Σιπάν” Λευκωσίας και ΑΝΙ Πάφου.
Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει δεξίωση στο χώρο του πάρκου