Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Υπόθεση παράνομης κατοχής οπλισμού



Eνώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο παρουσιάστηκε σήμερα το ζεύγος μόνιμοι κάτοικοι Πάφου για την υπόθεση της παράνομης κατοχής οπλισμού. 


Πρόκειται για 69χρονο και τη 67χρονη σύζυγο του από την Αγγλία.

Ο Γενικός Εισαγγελέας σήμερα αποφάσισε την αναστολή της ποινικής δίωξης για την 67χρονη κατηγορούμενη .

Το Κακουργιοδικείο Πάφου στη βάση αυτής της δήλωσης του εκπροσώπου της Κατηγορούσας αρχής Ανδρέα Χατζηκύρου απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον της κατηγορούμενης και η κατηγορούμενη απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Ο 69χρονος στη σημερινή δικάσιμο παραδέχτηκε ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. 

Για τον έτερο κατηγορούμενο τον 69χρονο η υπόθεση ορίστηκε για γεγονότα και ποινή στις 16.6.2017 .

Ο 69χρονος αφέθηκε ελεύθερος με  περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα ο 69χρονος  παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και  θα εμφανίζεται  σε αστυνομικό σταθμό μία φορά την εβδομάδα .

Υπόγραψε επίσης  εγγύηση ύψους 70 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, η Αστυνομία καταζητούσε τον 69χρονο από την Ιρλανδία ο οποίος  συνελήφθη στις 31.3.2017  μετά την άφιξη του από το εξωτερικό προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Μέλη του ΤΑΕ Πάφου διενήργησαν το απόγευμα της 24ης Μαρτίου έρευνα  βάσει δικαστικού εντάλματος, στην οικία 69χρονου στην Πάφο. 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η οποία έγινε στην παρουσία της συζύγου του 69χρονου, ηλικίας 67 ετών από την Αγγλία αφού αυτός απουσίαζε στο εξωτερικό, εντοπίστηκε ένα δερμάτινο τσαντάκι το οποίο περιείχε ένα πιστόλι στην γεμιστήρα του οποίου υπήρχαν έξι σφαίρες αγνώστου διαμετρήματος καθώς και ένας σιγαστήρας. 

Εντοπίστηκε επίσης ένα οπλοτόξο καθώς και ένα επαναληπτικό όπλο με κομμένο κοντάκι. 

Όλα τα ανευρεθέντα παραλήφθηκαν ως τεκμήρια από τα μέλη του ΤΑΕ Πάφου .




κυπε