Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Αποκλείστηκε λόγω καιρού σε θαλάσσια περιοχή της Αγ. Νάπας



Αλλοδαπός που πήγε για κολύμπι και αποκλείστηκε λόγω των καιρικών συνθηκών σε θαλάσσια περιοχή της Αγίας Νάπας, διασώθηκε από ελικόπτερο της Αστυνομίας.
 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 6 το απόγευμα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου λήφθηκε μήνυμα για τραυματισμένο κολυμβητή μετά από άλμα από βράχο στη περιοχή Θαλασσινές Σπηλιές στην Αγία Νάπα, ο οποίος είχε αποκλειστεί λόγω των θυελλωδών ανέμων και της θαλασσοταραχής.
 
Η άκατος της Λιμενικής Αστυνομίας μετέβη στη περιοχή προκειμένου να παραλάβει τον κολυμβητή, ο οποίος παγιδεύτηκε σε θαλασσινή σπηλιά, ωστόσο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δεν έγινε κατορθωτή η προσέγγιση για διάσωση του ούτε από ξηρά ούτε από θάλασσα.
 
Αμέσως ειδοποιήθηκε το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης Λάρνακας και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΣΕΔ «κινητοποιήθηκε το ελικόπτερο ετοιμότητας έρευνας διάσωσης της Αστυνομίας και Ομάδα της ΕΜΑΚ και λίγο μετά τις επτά απόψε ο τραυματίας ανασύρθηκε από διασώστη του ελικοπτέρου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για εξετάσεις και περαιτέρω περίθαλψη. Ωστόσο, η κατάσταση του τραυματία κρίνεται εκτός κινδύνου».
 
Στην ανακοίνωσή του το ΚΣΕΔ με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό «καλεί το κοινό να σέβεται και να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας και να  αποφεύγει την είσοδο στη θάλασσα από βραχώδεις περιοχές ιδιαίτερα όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες».



κυπε