Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΥΓΓΡΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΦΟΥ

Επίσκεψη στο Δήμο Πάφου και συνάντηση με τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος είχε το πρωί ομάδα Ούγγρων Βουλευτών, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο μετά από πρόσκληση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι Ούγγροι Βουλευτές πρότειναν στο Δήμαρχο Πάφου την Αδελφοποίηση μιας πόλης της χώρας τους με την Πάφο, ως ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την περεταίρω σύσφιξη των φιλικών σχέσεων Κύπρου- Ουγγαρίας και προσφέρθηκαν να αποστείλουν στο αμέσως επόμενο διάστημα συγκεκριμένες προτάσεις προς μελέτη και αξιοποίηση.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πάφου αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση, σημειώνοντας τη στενή φιλία και συνεργασία που παραδοσιακά χαρακτηρίζει τις σχέσεις των δύο χωρών. Ο κ Φαίδωνος ενημέρωσε επίσης τους Ούγγρους Βουλευτές για την πορεία της Πάφου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, καθώς και για τις εξελίξεις στο εθνικό μας πρόβλημα.
Στην ομάδα των Ούγγρων Κοινοβουλευτικών που επισκέπτεται την Κύπρο συμπεριλαμβάνεται και ο ελληνικής καταγωγής Βουλευτής Εθνότητας Λαοκράτης Κοράνης, ενώ στη συνάντηση στο Δημοτικό Μέγαρο παρακάθησαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Δήμου Παναγιώτης Βορκάς και αρμόδιοι Λειτουργοί.