Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Έξω φρενών η οικογένεια του αποβιώσαντος Αντρέα Ομήρου με το ΔΣ Πάφου



Σε περίπτωση που το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου δεν ανακαλέσει την πρόσφατη απόφαση του για αφαίρεση της ονοματοδοσίας δρόμου και χώρου πρασίνου προς τιμήν του αποβιώσαντος πρώην δημοτικού συμβούλου Πάφου Ανδρέα Ομήρου, με την αιτιολογία της εμπλοκής του στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, τότε θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για προσβολή νεκρού, προειδοποιούν τα παιδιά του.


Τα παιδιά του πρώην δημοτικού συμβούλου και στελέχους του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Ανδρέα Ομήρου απέστειλαν χθες δια του δικηγόρου τους σχετική επιστολή προς όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Πάφου, αμφισβητώντας την ορθότητα της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για αφαίρεση των τιμητικών αποφάσεων προς τιμήν του πατέρα τους από προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση ΣΑΠΑ δεν περιέχει ούτε ήταν δυνατόν να περιέχει καταδίκη αποβιώσαντος, ο οποίος άλλωστε δεν είχε τη δυνατότητα να υπερασπίσει τον εαυτό του. 

Στην επιστολή τα μέλη της οικογένειας του Ανδρέα Ομήρου αναφέρουν πως η απόφαση προσβάλλει μνήμη νεκρού και ότι σε περίπτωση μη ανάκλησης της θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, μεταξύ άλλων και για το αδίκημα του άρθρου 202Α του Ποινικού Κώδικα.

Σημειώνεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου έλαβε αποφάσεις για τους καταδικασθέντες τέως και πρώην Δημάρχους και μέλη του Συμβουλίου.

Στη συνεδρία του υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τοπικής αρχής,  είχε συζητήσει το θέμα της καταδίκης τέως και πρώην εκλελεγμένων αξιωματούχων του Δήμου σε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς – διαπλοκής και ειδικότερα χρηματισμού από ιδιώτες εργολάβους σε σχέση με την εκτέλεση έργων του δημοσίου.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε η ανακοίνωση του Δήμου, υπό το φως του γεγονότος ότι μέσα από την απόφαση του Μονίμου Κακουργιοδικείου Πάφου ημερ. 19.5.2017 για την υπόθεση του σκανδάλου του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου αναδεικνύεται με σαφήνεια και επάρκεια η εμπλοκή και ο ρόλος στην υπόθεση διαφθοράς – διαπλοκής του αποβιώσαντος πρώην Δημοτικού Συμβούλου Ανδρέα Ομήρου, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου αποφάσισε  να αρθεί η ονοματοδοσία δρόμου και δημοτικού χώρου πρασίνου/πάρκου που έγινε προς τιμήν του



κυπε