Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Η Έπαρχος Πάφου μιλά για τα έργα ανάπτυξης στην Αμαργέτη


Σημαντικά έργα έχουν εκτελεστεί στην Κοινότητα Αμαργέτης τα προηγούμενα χρόνια μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού, όπως η ανάπλαση της πλατείας έναντι του συνολικού κόστους των 354.000 ευρώ, ενώ θα μελετηθεί στους επόμενους ετήσιους προϋπολογισμούς η συνέχιση της δεύτερης φάσης που θεωρείται ως ώριμο έργο, ανέφερε η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Μιλώντας χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσε η κοινότητα Αμαργέτης για τους κατοίκους, τους απόδημους και τους επισκέπτες ,η Έπαρχος Πάφου ανέφερε πως άλλο έργο που εκτελέσθηκε αφορά τη διαμόρφωση της πλατείας Γερόλακκου με ποσό 98.000 ευρώ περίπου, ενώ συνέχισε, μέσα στο τρέχον έτος έχουν εκτελεσθεί βελτιώσεις σε δρόμους της κοινότητας περιλαμβανομένων αντιπλημμυρικών εργασιών, καθώς και αμπελουργικών δρόμων της τάξης των 47.000 συνολικά ευρώ.
Ενδεικτικά η κ. Λάμπρου ανέφερε πως στα πλαίσια εξοικονομήσεων που ενέκρινε μόλις πρόσφατα ο Υπουργός Εσωτερικών για μικρά έργα σε κοινότητες, θα ολοκληρωθεί από την Επαρχιακή Διοίκηση το προωθούμενο αντιπλημμυρικό έργο με επιπρόσθετο ποσό 9.000 ευρώ. Επιπρόσθετα ανακοίνωσε πως προωθείται επίσης η σταδιακή βελτίωση του δρόμου Αμαργέτη- Λεμόνας και Αμαργέτη- Ζιριπιλλή με ποσά 18.000 ευρώ σύνολο.
Σε σχέση με τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2018 η Έπαρχος Πάφου είπε πως έγιναν ανάλογες προτάσεις τους για συνέχιση των εργασιών, όπως 32.000 για βελτιώσεις δρόμων μέσα στην κοινότητα και για αμπελουργικούς σκοπούς ενώ για τη βελτίωση των δρόμων Αμαργέτη-Αγ. Μαρίνα Κελοκεδάρων και Αμαργέτη- Ζυριπιλλή άλλα 25.000 σύνολο.
Η Επαρχιακή Διοίκηση με βασικούς εταίρους και συνεργάτες τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σχεδιάζει και εκτελεί έργα για την αγροτική ανάπτυξη τόσο με εθνικούς πόρους όσο και με συγχρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά Προγράμματα είπε η Έπαρχος Πάφου, προσθέτοντας πως οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της κοινότητας Αμαργέτης είναι ευοίωνες.
Τέλος η κ. Λάμπρου συνεχάρη την κοινοτική αρχή, το Σύνδεσμο Αποδήμων αλλά και τους κατοίκους για την διοργάνωση της εκδήλωσης πολιτισμού- ηθών και εθίμων.


κυπε