Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ο καιρός στην Κύπρο


Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Στην ατµόσφαιρα πιθανό θα παρατηρείται αραιή σκόνη, η οποία σταδιακά υποχωρεί.


Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί µέτριοι, 4 µποφόρ, αλλά το απόγευµα στα δυτικά παράλια, ισχυροί και παροδικά µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα καταστεί σταδιακά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 31 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς επίσης και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις. Κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, δεν αποκλείεται να σχηµατιστεί τοπικά αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα δυτικά παράλια, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά και βόρεια παράλια ταραγµένη και στα υπόλοιπα παράλια λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και βόρεια παράλια, στους 20 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τις απογευµατινές ώρες θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει την Παρασκευή αισθητή πτώση, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή.


Πηγή: ΚΥΠΕ