Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Επαγγελματισμός στο Τουρισμό και Ξενοδοχειακή ανάπτυξη


Αναφέρομαι στην δημιουργία δέκα νέων Ξενοδοχείων κατηγορίας, πέντε και τεσσάρων αστέρων, στις επαρχίες Λεμεσού, Πάφου, Αμμοχώστου, Λάρνακας και Τροόδους,  όπου προτίθενται  τα δέκα ξενοδοχεία να δοθούν στην εξυπηρετηση των  τουριστών μας από το 2018.
Αυτά τα ξενοδοχεία θα χρειασθούν επαγγελματικό προσωπικό για να τα επανδρώσουν στα διάφορα  ξενοδοχειακά τμήματα. Η θα μας φέρουν έτοιμους υπαλλήλους από το εξωτερικό όπου οι περισσότεροι δεν είναι καταρτισμένοι επίσης  δεν γνωρίζουν τίποτα για την Ιστορία και την Πολιτιστική Κύπρο.  Εμένα μία είναι η ανησυχία μου. Τι κάνουμε για ανάπτυξη ξενοδοχειακών σχολών για να διαθέσουμε στην δική μας Τουριστική βιομηχανία Κύπριους, δικούς μας ανθρώπους με όλα τα επαγγελματικά κίνητρα όπως είχαμε πριν είκοσι χρόνια και ο Τουριστικός μας  προορισμός ήταν ελκυστικός με ποιοτικούς πελάτες.  
Στην φετινή χρονιά είχαμε έλλειψη περίπου 4.000 χιλιάδες επαγγελματίες στην Τουριστική Βιομηχανία για να επάνδρωνα τα ξενοδοχεία και εστιατόρια μας. Εισηγούμαι όπως η τουριστική πολιτεία μας και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εργασίας  και οι παράγοντες να προβληματισθούν και να λύσουν το εργατικό πρόβλημα προτού μας έλθει η νέα Τουριστική Χρονιά. Χρειαζόμαστε προσωπικό καταρτισμένο στα τμήματα Τραπεζοκομίας ,  Μπαρ, υπαλλήλους γραφείου υποδοχής, Καμαριέρες , Φροντιστές ορόφων, Τεχνικούς, αποθηκάριους. Η βιομηχανία του τουρισμού πρέπει να επανδρώνεται με επαγγελματίες και καλά καταρτισμένους έτσι θα  μειωθεί και η ανεργία και τότε θα έχουμε τα ποθητά αποτελέσματα και όλοι οι παράγοντες θα είναι ευχαριστημένοι για να προβάλουμε την χώρα μας πάντοτε ποιοτικά για συνεχή μελλοντική επιχειρηματικότητα

Μιχάλης Δημοσθένους
Σύμβουλος Τουρισμού & Επιμόρφωσης