Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Οι δύο φοιτητές που έσβησαν στην άσφαλτο


Συγκλονισμένη ολόκληρη η Κύπρος από τον  άδικο χαμό δύο νέων φοιτητών.


Δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε φοβερό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης στην οδό Καλλιπόλεως στη Λευκωσία.


 Πρόκειται για δύο νεαρούς φοιτητές, τον 22χρονο Πάρη Σάββα και την επίσης 22χρονηΈλενα Νικολάϊ, οι οποίοι προηγουμένως διασκέδαζαν σε πάρτι γενεθλίων του πρώτου.


Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, τα θανατηφόρο συνέβη γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα, κοντα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Τα θύματα επέβαιναν αυτοκινήτου, το οποίο χτύπησε σε δέντρο και ακολούθως προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ανατράπηκε..

Το αυτοκίνητο ενδεχομένως οδηγούσε η 22χρονη. Αυτό, ωστόσο, αναμένεται να εξακριβωθεί με την ολοκλήρωση των ερευνών της τροχαίας.  
Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει ότι η Υπηρεσίας έλαβε μήνυμα για το δυστύχημα στις 3:35 και αμέσως ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πύλης Πάφου με ομάδα και όχημα διάσωσης. Τα δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν από ανατραπέν όχημα μάρκας Mitsubishi Colt  με τη χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων.

Στα δύο άτομα αφού τους παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων παραδόθηκαν στο ασθενοφόρο που τους μετέφερε στο Τ.Α.Ε.Π. του Nοσοκομείου Λευκωσίας.
Η Αστυνομία έκλεισε για αρκετή ώραι την οδό Καλλιπόλεως από το ύψος των οδών Καρχηδόνος και Υπατείας μέχρι το ύψος της οδού Βινοκράτους. Γύρω στις 8:30 η οδός δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.
Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διευρενώνται από μέλη της Τροχαία που διενήργησαν εξετάσεις στην σκηνή. Ανάμεσα στα άλλα εξετάζεται το ενδεχόμενο το αυτοκίνητο να είχε αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη του επιτρεπόμενου ορίου.