Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Διαμαρτυρονται οι ψαράδες στο Λατσί


Εκδήλωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν οι επαγγελματίες ψαράδες στο Λατσί επικρίνοντας την Αρχή Λιμένων ότι επιχειρεί να τους θέσει στο περιθώριο.

Ο πρόεδρος των επαγγελματιών ψαράδων του Λατσιού Αλέκος Χριστοδούλου δήλωσε στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, ότι η Αρχή Λιμένων στην ουσία επιχειρεί να μετατρέψει το αλιευτικό καταφύγιο του Λατσιού καθαρά σε μια μαρίνα.
Ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε “ σήμερα οργανώσαμε μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας για να αναφέρουμε τα προβλήματα του κλάδου μας που συνεχώς πολλαπλασιάζονται” προσθέτοντας πως ένα από τα μεγαλύτερα τους προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι η τοποθέτηση της Αρχής Λιμένων , όπως υποστηρίζει, “για την μετακίνηση ψαρόβαρκων και την τοποθέτηση στην θέση τους ακτοπλοϊκών σκαφών στο Λιμανάκι του Λατσιού” .
Eπίσης συνέχισε ο κ. Χριστοδούλου, θέλουν να μετακινήσουν τα δίκτυα των επαγγελματικών ψαράδων από την προβλήτα με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει το έργο τους, αλλά και δεν τους επιτρέπεται η μεταφορά των βαρκών τους με δικό τους τρόλεϊ εκτός του χώρου του Λιμανιού για συντήρηση.
Οι επαγγελματίες ψαράδες απέκλεισαν την είσοδο του λιμανιού για μερικές ώρες ως μια πρώτη αντίδραση όπως επεσήμαναν στους σχεδιασμούς και ενέργειες της Αρχής Λιμένων εναντίον τους.
Οι επαγγελματίες ψαράδες τόνισαν ότι το αλιευτικό καταφύγιο στο Λατσί έχει ουσιαστικά δημιουργηθεί από τους ίδιους και τους παλιότερους ψαράδες και δεκάδες οικογένειες ζουν μέχρι σήμερα από την εργασία τους στον χώρο αυτό.



κυπε