Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Δείτε σε ποιον πέρασαν χειροπέδες για την υπόθεση εμπρησμού στη Λεμεσό


Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται από το πρωί η Αστυνομία για την έκρηξη βόμβας και τους πυροβολισμούς σε καταστήματα πώλησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, δηλώνει ο εκπρόσωπός Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης,
αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο σύνδεσης τόσο των δυο υποθέσεων αλλά και όλων των τελευταίων εγκληματικών ενεργειών που σχετίζονται με εκρήξεις βομβών και εμπρησμούς.
 
Ήδη η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη 28χρονου Σύρου, ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο, πίσω από τις τελευταίες εγκληματικές ενέργειες σε βάρος περιουσίας πολιτών, να κρύβεται κύκλωμα που δρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, έναντι χρηματικής αμοιβής.
 
Σε δηλώσεις του στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, ο κ.Αγγελίδης είπε πως, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις δυο τελευταίες εγκληματικές ενέργειες, με την πρώτη να σημειώνεται γύρω στις 3.36 σε κατάστημα πώλησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην οδό Δωδεκανήσου.
 
Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως οι δράστες πυροδότησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς έξι ηλεκτροκίνητες μοτοσικλέτες, έργα τέχνης και δύο μικρά ηλεκτροκίνητα οχήματα.
 
Αξιολογώντας μαρτυρία οδηγού, η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε 28χρονο Σύρο που διαμένει σε χωριό της Επαρχίας Λεμεσού, ο οποίος τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, το όχημα του θεάθηκε βόρεια της σκηνής και σε αυτό επέβαιναν δυο πρόσωπα που φορούσαν κουκούλες. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως το όχημα του, που δεν εντοπίστηκε, είχε κλαπεί, αλλά ο ίδιος δεν προχώρησε σε καταγγελία.
 
Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της νύχτας, άγνωστοι έριξαν πυροβολισμούς με αυτόματο όπλο εναντίον καταστήματος που επίσης δραστηριοποιείται με την πώληση ηλεκτροκίνητων οχημάτων και το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού με την οδό Αγίας Φυλάξεως.
 
Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, καθαρίστρια που μετέβη το πρωί στην εργασία της, εντόπισε τις ζημιές από τους πυροβολισμούς, ενώ από έρευνες στη σκηνή, εντοπίστηκαν 23 κάλυκες πυροβόλου όπλου, καθώς και διάφορα άλλα τεκμήρια που παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.
 
" Τουλάχιστον για τις δυο αυτές υποθέσεις εξετάζεται, μεταξύ άλλων, το κίνητρο να είναι επαγγελματικές διαφορές", είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό των διωκτικών αρχών για την αύξηση αυτού του είδους εγκληματικών ενεργειών.
 
Χθες μάλιστα, όπως ανέφερε, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, όπου έγινε ανασκόπηση όλων των τελευταίων εγκληματικών ενεργειών στη Λεμεσό που σχετίζονται με εμπρησμούς και εκρήξεις βομβών και λήφθηκαν συγκεκριμένα μέτρα, τόσο προληπτικά όσο και άλλα.
 
"Έχοντας υπόψη τις περιοχές, τις ώρες, τη συχνότητα, τη φύση των αδικημάτων, το επάγγελμα των παραπονούμενων, εξετάζεται με πολλή προσοχή το ενδεχόμενο σύνδεσης των τελευταίων εγκληματικών ενεργειών, χωρίς να μπορεί να λεχθεί κάτι περισσότερο", συμπλήρωσε.
 
 Διαμήνυσε, τέλος, πως μέλημα της Αστυνομίας είναι η ασφάλεια των πολιτών και διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα προληπτικά μέτρα, ενώ με μεγάλη προσοχή και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη κάθε πληροφορία και στοιχείο, εξετάζονται όλες οι υποθέσεις που προκύπτουν, με στόχο την πλήρη εξιχνίασή τους.  
 
Πηγή ΚΥΠΕ