Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ολοκληρώθηκε ο αγώνας Senior Open Golf Championships


Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα  ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους αγώνες γκολφ που διοργανώνει η  Κυπριακή Ομοσπονδία Γκολφ, το Senior  Open  Golf  Championships.  
Ο αγώνας διεξήχθη στην Τσαδα στο γήπεδο  Minthis Hills και έλαβαν μέρος 100 αθλητές από 21 διαφορετικές χώρες.


Σε δηλώσεις τους κατά την απονομή των βαρύτιμων τροπαίων στους νικητές τόσο ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ Δημήτρης Παπαπέτρου όσο και η λειτουργός του ΚΟΤ Μαρω  Καζεπη τόνισαν ότι οι ιδανικές καιρικές συνθήκες της Κύπρου, ιδιαίτερα τον χειμώνα, μπορούν να μετατρέψουν το νησί σε ένα παράδεισο για τους παίκτες του Γκολφ.  Εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το επίπεδο του αγώνα, σημειώνοντας ότι χρόνο με τον χρόνο η Κύπρος καθιερώνεται στην συνείδηση των χιλιάδων φίλων του αθλήματος ως ένας σημαντικός προορισμός για γκολφ. Ιδιαίτερα τόνισαν τον χειμώνα που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα γήπεδα στην βόρεια Ευρώπη .

Για τον αγώνα του Σαββατοκύριακου έφτασαν ομάδες γκολφερς από τις Σκανδιναβικές χώρες, την Σκωτία , την Αυστρία, τον Λίβανο και την Ρωσία αλλά και μεμονωμένοι αθλητές από πολλές χώρες της Ευρώπης , από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

 Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ στον φετινό αγώνα συμμετείχαν  25 γυναίκες και 71 άνδρες.  Τον αγώνα στους άνδρες κέρδισε για δεύτερη συνεχή χρόνια ο Rachid Akl  από τον Λίβανο ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του και την επόμενη χρονιά  ενώ στις γυναίκες νικήτρια αναδείχτηκε η Carol Powell από την Μεγάλη Βρετάνια.

Κύριος χορηγός του αγώνα που οργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Γκολφ  ήταν ο  Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού.